Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ: Ce facilități cer românii pentru locuințele de lux

Profimedia
imobiliare

Ce facilități cer românii pentru locuințele de lux.

Piaţa de lux reprezintă, în acest an, aproape 20% din oferta totală de locuinţe a României, dintre care 90% se află în Bucureşti, susţin reprezentaţii unor companii de pe piaţa imobiliară.

Aproximativ 50% dintre tranzacţiile imobiliare au fost făcute cash, iar dezvoltatorii susţin că peste 70% dintre acestea au fost pentru apartamente medium-high şi de lux sau pentru locuinţele mai scumpe dintr-un ansamblu, adică exact opusul tendinţei de până acum, arată datele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prezentate în analiză, conform Agerpres.

Potrivit specialiştilor pieţei imobiliare, criteriile cele mai importante ce alcătuiesc preţul unui apartament de lux sunt în continuare zona, suprafaţa şi finisajele.

Detaliile inedite, în schimb, fac diferenţa, iar clienţii se orientează către locuinţe care oferă facilităţi conexe cât mai speciale.

"Printre proprietăţile din portofoliul Imoteca - The residential Experts se numără şi apartamente şi vile de lux situate în zonele cele mai scumpe ale Bucureştiului, cu finisaje de lux - de la marmură, la argint în mozaicul din baie. Am observat, în ultimii ani, o schimbare a paradigmei pentru acest segment în România - clienţii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru luxul ca funcţionalitate (green features, energie regenerabilă, facilităţi conexe, well-being, jacuzzi sau saună pe terasă) decât pe luxul de aparenţă - finisaje suflate cu aur/argint, obiecte de mobilier de brand etc.", a declarat Rafaela Nebreda, Managing Partner Imoteca - The Residential Experts.

În ultimii ani, majoritatea dezvoltatorilor de proiecte rezidenţiale de lux aleg să colaboreze cu specialişti renumiţi din domeniul arhitecturii şi designului. De exemplu, Ecovillas a ales pentru cel mai nou proiect de lux din Pipera un arhitect premiat la nivel internaţional, Maxim Calujac, alături de care au construit un concept în premieră în Europa: casele-carte.

"Credem că oamenii au nevoie de mai mult decât un proiect imobiliar bun, au nevoie de proiecte care să le bucure sufletul, care să aducă un plus-valoare în viaţa lor. Conceptul arhitectural de tip carte pe care îl construim în Pipera, într-un ansamblu exclusivist, răspunde tuturor exigenţelor vremii: de la povestea ansamblului de case, la sustenabilitate, calitate premium şi confort", a afirmat Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company.

De asemenea, pentru proiectul Epique home, Ecovillas va oferi locatarilor unele facilităţi de lux, ce nu pot fi regăsite în proiectele standard precum: pompă de căldură geotermică - un sistem ce utilizează energia regenerabilă a pământului pentru asigurarea agentului termic prin foraje realizate la adâncime în pâmânt, o noutate fiind şi sistemul de aspirator centralizat şi un sistem de ventilare cu recuperatoare de căldură, dar şi infrastructură pentru prize încărcare maşini electrice şi pentru montaj fotovoltaice.

"Unul dintre cele mai interesante proiecte de lux din portofoliul Eden Capital este Cortina 126, în care parteneriatele cu personalităţi consacrate din domeniul arhitecturii si designului au adus un plus de valoare şi de încredere în rândul clienţilor, acesta fiind deja vândut în proprţie de 30% încă din faza de proiect. Printre tendinţele în materie de finisaje pe acest segment se numără sistemul de aspirator centralizat, încorporat în pereţi si elementele decorative din pietre, metale preţioase şi fibre naturale, precum şi vasele de toaleta personalizate cu logo-ul companiei. Terasele imense şi arhitectura adaptată mai multor tipologii de clienţi în funcţie de stilul lor de viaţă sunt extrem de importante, poate chiar un deal-closer în procesul de vânzare.", susţine Elena Dumitrache, Eden Capital.

Conform analizei, printre facilităţile conexe pentru locuinţele de lux sunt: parchet triplu stratificat din lemn masiv, marmură, piatra naturală decorativă, vopsea naturală, plăci ceramice, elemente decorative din materiale naturale, utilităţi "de brand", placate cu aur sau argint, baterii de chiuveta personalizate, mozaic cu argint, elemente decorative din pietre, metale preţioase şi fibre naturale, utilităţi suflate cu metale preţioase

Pe lista facilităţilor se mai află: obiecte de mobilier de designer/brand, extra-utilităţi precum jacuzzi, perdea de aer la intrare, aspirare prin pereţi şi arhitectura customizată, respectiv locuinţe tip loft, compartimentarea adaptată stilului de viaţă al clientului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.