Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză Deloitte: Valoarea fuziunilor şi achiziţiillor s-a dublat în debutul lui 2020

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Piaţa de fuziuni şi achiziţii numărat 19 tranzacţii în România în primul trimestru al acestui an, cu patru mai multe comparativ cu perioada similară din 2019, potrivit unei analize realizată de Deloitte România. Potrivit estimărilor Deloitte România, valoarea totală a acestora, inclusiv tranzacţiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost de 600-750 de milioane de euro în primul trimestru din 2020 (faţă de o valoare între 200 şi 300 milioane de euro în primul trimestru din 2019), în timp ce tranzacţiile comunicate au totalizat 337 de milioane de euro (120 de milioane de euro în primul trimestru din 2019).

Din totalul celor 19 tranzacţii, doar patru au fost anunţate în luna martie, când a fost decretată starea de urgenţă pe teritoriul României şi au fost impuse o serie de restricţii în contextul pandemiei de COVID-19.

"Din păcate, traversăm o perioadă fără precedent, guvernată de incertitudini pe toate planurile, iar aşteptările noastre pentru sectorul de M&A nu pot fi decât în zona negativă. Totul va depinde de când şi cum se va trage linia", a spus Ioana Filipescu Stamboli, Partener Corporate Finance, Deloitte România.

Numai patru tranzacţii au avut valorile comunicate în această perioadă, iar tendinţa jucătorilor de a nu anunţa valoarea s-a menţinut accentuată.

Cele mai mari tranzacţii în primul trimestru al anului 2020 au fost: preluarea de către dezvoltatorul ceh CPI Property Group SA a unui pachet minoritar din acţiunile Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România şi Polonia, într-o serie de tranzacţii succesive, cea mai mare având valoarea de aproximativ 280 de milioane de euro; transferul de către OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a 40 de zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze din România către Dacian Petroleum (valoare necomunicată); preluarea de către The Brink's Company a operaţiunilor cu numerar ale companiei britanice G4S din 14 pieţe, inclusiv România (valoare necomunicată pentru România).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.