Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză: OMS vede un moment periculos pentru multe țări din emisfera nordică. Cum vor fi distribuite vaccinurile

oms

La nivel mondial infecțiile au depășit 43 de milioane.

Vaccinul produs de AstraZeneca a avut parte de un foarte bun răspuns imun de la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

Compania Johnson & Johnson estimează că vaccinul său împotriva Covid-19 va fi disponibil pentru uz de urgență în luna ianuarie a anului următor.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că unele țări din emisfera nordică se confruntă cu un „moment periculos” astăzi fiind a doua zi când infecțiile cu coronavirus din SUA ating un record, raportează Bloomberg, alephnews.ro.

Țările trebuie să găsească un echilibru delicat între protejarea populației și minimizarea daunelor sociale și economice pe măsură ce cazurile cresc, a declarat acesta.

„Este un moment periculos pentru multe țări din emisfera nordică, pe măsură ce cazurile cresc”, a spus Tedros într-o reuniune online a Summitului Mondial al Sănătății desfășurat la Berlin. El a cerut ca, odată ce vor fi disponibile, vaccinurile să fie distribuite la „unii oameni din toate țările mai degrabă decât la toți oamenii din anumite țări”.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Belgia va reveni asupra planului de lockdown dacă numărul de cazuri nu scade

Dacă rata infecției nu scade până săptămâna viitoare nu este exclusă impunerea unei noi carantine, a declarat Yves van Laethem, purtătorul de cuvânt al grupului de lucru Covid-19 din Belgia.

Lockdown complet în Polonia dacă rata infecțiilor nu scade

Polonia ar putea interzice toate călătoriile în afara celor strict necesare, intenționând să impună restricții suplimentare pentru stoparea focarului de coronavirus, a raportat Dziennik Gazeta Prawna. Guvernul va introduce noi restricții dacă numărul noilor cazuri zilnice nu încetinește până vineri.

Carantina din statul australian Victoria va fi oprită în această săptămână

Una dintre cele mai stricte și mai lungi carantine din lume se va încheia în această săptămână, în statul australian Victoria, care va ridica cele mai multe restricții începând de miercuri și va permite magazinelor să se redeschidă. Restaurantele, hotelurile, cafenelele și barurile vor putea deservi maximum 20 de persoane în interior, începând de miercuri, iar în aer liber vor avea voie să găzduiască până la 50 de persoane, a declarat reporterilor premierul Daniel Andrews.

Vaccinul produs de AstraZeneca a avut parte de un răspuns imunitar bun, iar vaccinul companiei Johnson & Johnson va fi disponibil din luna ianuarie

Vaccinul pe care AstraZeneca îl produce în colaborare cu Universitatea din Oxford a avut parte de un răspuns imunitar bun la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, generând producerea de anticorpi de protecție și celule T, a raportat FT.

Compania Johnson & Johnson estimează că vaccinul împotriva Covid-19 va fi disponibil pentru uz de urgență în luna ianuarie a anului următor, a declarat Ruxandra Draghia-Akli, șefa secției de cercetare și dezvoltare în domeniul sănătății publice în cadrul unei prezentări la Summitul Mondial al Sănătății.

Cazurile din India au tendință descendentă

India a ajuns astăzi la cel mai mic număr zilnic de cazuri de la sfârșitul lunii iulie. India are al doilea cel mai mare număr de infecții după SUA, raportând în medie aproximativ 52.000 de cazuri zilnic în ultima săptămână.

China se confruntă cu un focar în regiunea Kashgar

În provincia Kashgar din China, după ce a fost descoperită o adolescentă de 17 ani infectată, a fost demarat un proces de testare gratuită a aproape 4,75 milioane de oameni. Testele ulterioare au mai descoperit 137 de cazuri, toate asimptomatice și legate de o fabrică în care lucrau părinții adolescentei. Duminică după-amiază erau testate deja 2,83 milioane de persoane.

Franţa a înregistrat peste 50.000 de noi cazuri într-o singură zi

Franța a raportat un număr record de noi infecții pentru a patra zi consecutivă, având în prezent cele mai multe cazuri din Uniunea Europeană.

Cazurile raportate au crescut la 52.010 după trei zile în care au fost în număr de peste 40.000. Pacienții Covid-19 ocupă aproape 70% dintre paturile de la terapie intensivă din regiunea Parisului, potrivit autorităților locale de sănătate.

Premierul Bulgariei a fost testat pozitiv

Primul-ministru bulgar Boyko Borissov a fost testat pozitiv pentru coronavirus și are „o stare generală rea”, a spus el pe pagina sa de Facebook. Borissov, în vârstă de 61 de ani, a fost scurt timp pus în carantină vineri după ce a intrat în contact cu un ministru adjunct care a fost testat pozitiv. A ieșit din spital sâmbătă, după ce a testat negativ de două ori.

Italia aprobă lockdown parțial, iar Spania adoptă stare de urgență

În Italia primul ministru Giuseppe Conte a aprobat un plan de limitare a orelor de deschidere pentru baruri și restaurante și închiderea locurilor de divertisment, a locurilor de jocuri de noroc și a sălilor de sport. De asemenea, italienii vor fi îndemnați să nu călătorească. Măsurile vor fi aplicate de luni și vor rămâne în vigoare până pe 24 noiembrie.

Guvernul spaniol a aprobat duminică o nouă stare de urgență, însoţită de interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, de la ora 23:00 până la ora 6 dimineața, excepție făcând Insulele Canare, unde rata infecției este scăzută.

SUA înregistrează un număr de infecții record pentru a doua zi consecutivă și Fauci îl susține pe Trump în programul de vaccinare

SUA au înregistrat pentru a doua zi consecutivă cele mai multe infecții de la începutul pandemiei, 85.317 cazuri, potrivit datelor colectate până sâmbătă de Universitatea Johns Hopkins și Bloomberg.

SUA ar putea avea un vaccin pentru coronavirus până la sfârșitul anului, a declarat directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, Anthony Fauci, într-un interviu acordat duminică BBC. „Vom ști dacă un vaccin este sigur și eficient până la sfârșitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie”, a spus Fauci, susținând estimările președintelui Trump pentru disponibilitatea unui vaccin. „Chiar dacă un vaccin se va dovedi eficient până la sfârșitul anului, va mai dura câteva luni înainte ca acesta să fie disponibil pe scară largă în SUA”, a mai adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.