Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetatorii spun că Putin a furnizat racheta care a doborât în 2014 zborul MH17 în 2014

Reddit
Vladimir Putin

Există indicii solide că liderul rus Vladimir Putin a decis să furnizeze racheta care a doborât în 2014 zborul MH17 în 2014, spun anchetatorii internaţionali. Avionul a fost lovit de o rachetă de fabricaţie rusească deasupra Ucrainei şi aproape 300 de persoane şi-au pierdut viaţa, relatează BBC.

Sistemul rusesc de rachete BUK-TELAR a fost folosit pentru a doborî avionul în timp ce acesta se îndrepta de la Amsterdam spre Kuala Lumpur. Aeronava a fost aruncată în aer deasupra estului Ucrainei, la 17 iulie 2014. Echipa care investighează tragedia spune că are indicii, însă nu și probe ca să îl poată ancheta pe Putin

Echipa internaţională care investighează doborârea zborului Malaysia Airlines (MH17) are dovezi convingătoare că preşedintele rus Vladimir Putin a semnat personal decizia de a permite intrarea sistemului de rachete rusesc în Ucraina, au declarat miercuri procurorii olandezi. Nu există totuşi niciun indiciu că Putin ar fi fost implicat personal în ordonarea doborârii avionului şi de aceea anchetatorii spun că dovezile nu sunt suficiente pentru a putea duce la urmărirea penală a liderului rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.