Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Moldovan, DERANJATĂ de decizia Colegiului Medicilor în cazul Flaviei Groșan: mesaj tranșant împotriva celor care laudă Ivermectina

Antena 3
Flavia Groșan

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, se arată revoltată de concluzia Colegiului Medicilor în cazul Flaviei Groșan. De asemenea, oficialul nu le recomandă pacienților să utilizeze Ivermectina, deoarece este un medicament cu toxicitate mare.

Cazul Flavia Groșan

„Sunt gesturi care nu ne ajută (n.r.: vorbea de tratamentul propus de doctorița Flavia Groșan). Cred că atitudinea trebuie să fie una de solidaritate, iar reacția să fie mult mai hotărâtă. Un om care aude că nu are nevoie de oxigen e clar că o să aibă o reticiență.

Pur şi simplu cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce ştie să facă. Eu nu o să repar niciodată o maşină, pentru că nu mă pricep, la fel cum nici nu voi opera în sfera ORL pentru că nu ştiu să operez în sfera ORL. Pe de altă parte, ceea ce stăpânesc este partea de boli infecţioase. Recomand şi rog şi indic şi solicit ca cei care ştiu să trateze infecţia COVID să o facă pe protocol, pe kit, pe tot ce trebuie. Cei care nu au această competenţă şi care nu se bazează pe nişte dovezi medicale, ştiinţifice, clare să nu o facă, pentru că fac mai mult rău. Aş vrea să ne gândim cu toţii la acele flyere cu tratamente care circulă în populaţie şi sunt mai mult decât frumos redactate şi foarte lizibile în care sunt o grămadă de medicamente recomandate care nu au efect. Cele care nu au efect le poţi lua ca placebo. Dar problema este că printre aceste medicamente se strecoară, de multe ori, şi unele care pot să fie cu efecte adverse redutabile asupra unui organism deja afectat de infecţie. Şi atunci fac apel la a nu se recomanda astfel de tratamente şi cred că oamenii trebuie să fie conştienţi că există anumite categorii medicale, anumiţi medici care pot să îi ajute cu o prescriere corectă a tratamentului”, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

Vă reamintim că preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a anunţat după audierea doctoriţei Flavia Groşan că aceasta nu primeşte nicio sancţiune pentru declaraţiile controversate pe care le-a făcut în spaţiul public, nici măcar pentru acelea prin care a lăsat să se înţeleagă că protocoalele de tratament anti-Covid din spitale, aplicate de medici, ar omorî, de fapt, pacienţii.

Utilizarea Ivermectinei

„Practic, automedicaţia este deficitară şi periculoasă în orice domeniu, cu atât mai mult cu cât este vorba de infecţia COVID şi este o formă acum mult mai agresivă, au apărut alte tulpini care circulă. Acest tratament cu Ivermectină a fost încercat, este descris în mai mute studii, dar din punctul de vedere al dovezilor ştiinţifice el încă nu este convingător ca eficace şi nu are acele indicaţii de utilizare în patologia umană. Aş da un exemplu care mi se pare sugestiv. Faptul că el este folosit în medicina veterinară, animalele care sunt sacrificate după tratament cu antibiotice au interdicţie de a li se consuma produsele timp de 7 zile. Pentru Ivermectină este timp de 28 de zile, deci clar este un tratament cu toxicitate pentru organismul care îl primeşte. Dar pentru COVID, deocamdată tot ce avem la dispoziţie, chiar dacă au circulat extrem de multe studii pe net (...) nu este recomandat în tratamentul infecţiei COVID. Nu îl luaţi, pentru că este un medicament care nu vă ajută, ci doar poate să întârzie acea prezentare la medic”, a spus Andreea Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.