Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Moldovan, secretar în Ministerul Sănătății: 'Mama merge sau mergea în fiecare zi să-și ia o bucățică de ceva de la magazin, mai mult pentru socializare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Andreea Moldovan

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, îi îndeamnă pe români să evite cumpărăturile zilnice. Ea îi sfătuiește pe oameni să achiziționeze alimente doar o dată pe săptămână, totcmai pentru a evita grupurile mari de oameni.

„Trebuie să ne autoeducăm noi. Să mergem o dată bine la magazin pentru mai multe lucruri. Mă gândesc la mama mea de exemplu. Merge sau mergea în fiecare zi să-și ia o bucățică de ceva de la magazin, mai mult pentru partea de socializare. Tocmai acest lucru nu-l dorim. Aici este riscul. Se pot face cumpărături online. Se poate cumpăra o dată pe săptămână tot ce ai nevoie. Dacă stai să te gândești nu ai nevoie de foarte multe lucruri ca să îți ajungă pentru a te hrăni cum trebuie.

Se poate merge la orele de dimineață... De ce nu ne gândim că în țări preucum Elveția sau alte țări toate magazinele în epoca pre-pandemie se închideau la ora 07.00. Nu se mai comenta nimeni nimic! Drept pentru care ne-am obișnuit dimineața să ne luăm atunci ce ne trebuia, să lăsăm acasă, iar apoi să mergem la muncă... Niște comportamente care pot fi schimbate. Situația de acum e absolut particulară, care necesită reguli suplimentare”, a spus Andreea Moldovan, la postul Digi24.

Citește și: Andreea Moldovan, secretar în Ministerul Sănătății: 'Situația este alarmantă. E un moment extrem de dificil' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.