Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu, prima reacție după documentul publicat de Liviu Iolu: 'Documentul nu are avizele necesare. Grupul de lucru, înființat mâine'

www.facebook.com
andrei baciu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a reacționat, duminică, la Antena3, după ce Liviu Iolu a anunțat că în cadrul Ministerului Sănătății există o comisie de anchetă a modului în care sunt declarate decesele COVID. Documentul nu are avizele necesare, a spus Andrei Baciu, care a spus că un grup de lucru va fi înființat mâine. „Mâine dimineață, înființăm un grup de lucru așa cum se face. Cu toată legislația, cu toată forța instituțională, cu toată puterea administrativă, vom face acest lucru prin Ordin de ministru, cu toate instituțiile implicate, cu experți. Vom lucra transparent și vom face publice toate aceste date.”, a anunțat Baciu.

„Ieri, din dispoziția premierului Florin Cîțu, am comunicat tuturor celor din conducerea Ministerului Sănătății să transmită două aspecte: actul normativ prin care a fost constituit un astfel de grup de lucru și un raport de activitate al acestui grup de lucru. (...) Toți secretarii de stat ne-au răspuns în scris, așa cum am rugat, inclusiv secretarul general al Ministerului Sănătății, cu o singură excepție, au spus că nu au cunoștință de acest grup de lucru, dacă există, dacă este vreun document în acest sens. A fost o singură excepție din partea unei colege care a menționat că știe despre o intenție de a constitui un astfel de grup de lucru, o discuție care a avut loc pe data de 12 și pentru care a fost planificată o primă și eventuală ședință pe data de 14, care nu a avut loc. Alte informații n-a putut să-mi comunice. (...) Pentru ca un act normativ să producă efecte în interiorul unei instituții, trebuie să fie instituțional, să aibă avize... Aceste lucruri nu există în Ministerul Sănătății. O singură mențiune decisivă. Ministerul Sănătății poate să emită două chestiuni: ordine de ministru sau instrucțiuni. Nu poate să emită decizii. (...) Mâine dimineață, înființăm un grup de lucru așa cum se face. Cu toată legislația, cu toată forța instituțională, cu toată puterea administrativă, vom face acest lucru prin Ordin de ministru, cu toate instituțiile implicate, cu experți. Vom lucra transparent și vom face publice toate aceste date.”, a spus Andrei Baciu.

Liviu Iolu susține că în cadrul Ministerului Sănătății există o comisie de anchetă a modului în care sunt declarate decesele COVID.

„Nu știu cine îl consiliază pe domnul Cîțu, dar îi îngroapă zilnic orice urmă de onorabilitate și îl îndeamnă să mintă”, a scris Iolu pe Facebook

În sprijinul afirmației sale, Iolu prezintă fotografia unui document semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan. Potrivit documentului, Grupul tehnic de lucru a fost înființat pe 12 aprilie, fiind format din cinci membri, inclusiv Andreea Moldovan.

Tot duminică, Florin Cîțu a declarat că i-a cerut secretarului de stat Andrei Baciu să verifice dacă în ministerul Sănătății există un grup de lucru privind anchetarea modului în care sunt declarate decesele COVID. Nu există așa ceva, a afirmat premierul care a cerut să fie format un grup.

„Secretarului de stat Baciu (Andrei Baciu – n.r.) i-am cerut ieri, în urma informațiilor apărute în presă să îmi spună dacă există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru așa cum a fost informația apărută în presă, care se ocupă de așa ceva. Astăzi avem confirmarea că acel grup de lucru nu există. Deci nu am cum să vă dau informația. Vom face un grup de lucru care să investigheze și vom urmări toată procedura: grup de lucru care va trebui să vină cu niște concluzii, concluzii care vor trebui prezentate în Guvern și după aceea le vom face publice”, a declarat Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.