Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Dacian Cioloș aruncă 'bomba'. Documentul care îl contrazice pe Cîțu cu privire la grupul de lucru din MS pentru raportarea deceselor Covid

Liviu Iolu / Facebook
document MS moldovan

Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş, în prezent coordonator regional PLUS, îl contrazice pe premierul Florin Cîțu care a spus că nu există un grup de lucru privind anchetarea modului în care sunt declarate decesele COVID și i-a cerut secretarului de stat Andrei Baciu să înființeze unul.

Citește și: Andrei Baciu, prima reacție după documentul publicat de Liviu Iolu: 'Documentul nu are avizele necesare. Grupul de lucru, înființat mâine'

„Nu știu cine îl consiliază pe domnul Cîțu, dar îi îngroapă zilnic orice urmă de onorabilitate și îl îndeamnă să mintă”, scrie Liviu Iolu pe Facebook care face public decizia de constituire a grupului tehnic de lucru în vederea verificării modalității de raportare a datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Decizia este semnată de Andreea Moldovan în data de 12.04.2021, cu două zile înainte ca ea și Vlad Voiculescu să fie demiși.

content-image

Sursa foto: Liviu Iolu / Facebook

Florin Cîțu a dezvăluit faptul că i-a cerut secretarului de stat Andrei Baciu să verifice dacă în ministerul Sănătății există un grup de lucru privind anchetarea modului în care sunt declarate decesele COVID. Nu există așa ceva, a aflat premierul care a cerut să fie format un grup în regim de urgență.

„Secretarului de stat Baciu (Andrei Baciu – n.r.) i-am cerut ieri, în urma informațiilor apărute în presă să îmi spună dacă există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru așa cum a fost informația apărută în presă, care se ocupă de așa ceva. Astăzi avem confirmarea că acel grup de lucru nu există. Deci nu am cum să vă dau informația. Vom face un grup de lucru care să investigheze și vom urmări toată procedura: grup de lucru care va trebui să vină cu niște concluzii, concluzii care vor trebui prezentate în Guvern și după aceea le vom face publice”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că a verificat și nu găsit informări de la fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, sau de la vicepremierul Dan Barna despre problemele de declarare a deceselor COVID.

„Am verificat stenograma ședinței de guvern și nu este nicio informare în ședința de guvern. Am verificat dacă la Ministerul Sănătății a plecat vreun material către Cabinetul Premierului, nu a plecat niciun material. Am verificat la Registratura Guvernului dacă există vreun material primit de la Ministerul Sănătății sau de la vicepremier. Nu există niciun material. Este posibil să fie pe drum”, a precizat Cîțu.

În ceea ce privește discuțiile cu vicepremierul Barna, Cîțu a spus că acestea sunt private și nu poate oferii detalii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.