Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pleşu o face praf pe o prezentatoare de la Digi24 devenită celebră după o gafă

Andrei Plesu

Intelectualul Andrei Pleşu a intrat în război cu cei de la Digi 24. Invitat la o emisiunea de Paşte, fostul ministru s-a enervat din cauza duratei acesteia şi i-a taxat dur pe cei de la RCS&RDS.

Acesta a fost invitat la emisiunea Digicult, din data de 2 mai, chiar în a doua zi de Paşte, alături de Ofelia Creţia, muzeograf, şi Teodor Baconschi, teolog şi antropolog al religiilor. Subiectul emisiunii era viaţa şi opera lui Petru Creţia, o figură marcantă a culturii române, profesor de limba greacă, traducător al lui Platon, autor, eminescolog, filosof, eseist şi traducător român. “Mi-am făcut „lecţiile”, am filmat ce era de filmat şi, după cîteva zile, m-am uitat la „produsul finit”. Era – i-am spus-o şi realizatoarei – o varză. Trec peste faptul că emisiunea a fost anunţată pentru ora 14.30 (şi difuzată la 14.45), cînd românul, în a doua zi de Paşti, nu are mari disponibilităţi metafizice… Dar lucrul cel mai amatoristic din toată încropeala a fost convocarea a trei vorbitori pe trei teme mai mult decît consistente, în spaţiul unei emisiuni de 11 minute.”.

Citeşte şi: Un lider PMP are două cărți de identitate: E tânărul care a ucis 3 oameni într-un accident auto

Acesta a adăugat inclusiv că, dacă ar fi ştiut care urma să fie formatul emisiunii, nu s-ar mai fi prezentat. Deşi iniţial, nu a considerat că vina ar fi în totalitate a moderatoarei, atunci când Andrei Pleşu a contactat-o pentru a-şi exprima opiniile în legătură cu defăşurarea nefericită a evenimentelor, acesta a primit o nouă “lovitură”: “Altceva însă mă îngrijorează: după ce-am văzut emisiunea, i-am dat telefon şi i-am comunicat dezamăgirile mele. Răspuns: degeaba mă plîng, acesta e formatul emisiunii, iar emisiunea însăşi a fost foarte bună. Nu am dreptate să fiu nesatisfăcut. Acest tip de reacţie m-a indispus mai mult decît ce văzusem. E limpede, domnişoara cu pricina va face carieră. Va mai face sute şi mii de emisiuni „perfecte”, nu se va lăsa sfătuită, criticată, „ajutată” de te miri ce incompetenţi frustraţi! Încă o victorie a gazetăriei autohtone! Încă un „profesionist” inamovibil!”, scrie Pleșu într-un articol pe adevarul.ro.

Citeşte şi: Emilian Eva, procurorul care l-a băgat pe Dan Voiculescu la puşcărie, face o mișcare interesantă

Acest scandal vine după ce, în trecut, Oana Zamfir a comis-o grav într-o emisiune dedicată fenomenului Piaţa Universităţii 1990. Jurnalista l-a avut invitat prin telefon pe Marian Munteanu, liderul studenţilor de atunci. Aceasta l-a întrebat pe liderul golanilor dacă a fost cumva prezent la acele evenimente în condiţiile în care acesta a fost bătut cu bestialitate de către mineri şi a fost în comă zile întregi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.