Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PMP are două cărți de identitate: E tânărul care a ucis 3 oameni într-un accident auto

A ucis 3 oameni într-un accident auto, a cerut legalizarea marijuanei pe motiv că așa scrie în Bibilie și acum se vede primar în Oradea. Candidatul PMP pentru funcţia de primar al municipiului Oradea, Horea Vuşcan, care are şi cetăţenie ungară, şi-a prezentat, într-o conferinţă de presă, cea de a doua carte de identitate, emisă de Ungaria, în urmă cu două-trei luni. PMP anunțat, în urmă cu câteva luni că Vușcan nu va candida, dar se pare că Traian Băsescu s-a răzgândit.

'Adevăratul sens al gestului meu este de a-mi arăta respectul atât faţă de toate comunităţile care trăiesc în Oradea, faţă comunitatea maghiară, cât şi faţă de comunitatea română. Dar, în primul şi în primul rând, sunt cetăţean european. Suntem cetăţeni europeni. Este cel mai important lucru' a declarat, în conferinţă de presă, Horea Vuşcan.

Citește și: A fost filmată când făcea sex pe stradă cu doi prieteni: Ce a spus după / VIDEO

Vuşcan a precizat că are rudenii maghiare, sora bunicii sale fiind din Ungaria, dar spiritul tolerant interetnic, specific de altfel oraşului Oradea, se manifestă pe deplin în familia sa.

'Este o expresie frumoasă în limba maghiară care spune că cu cât mai multe limbi vorbeşti de atâtea ori eşti om. Fetiţa mea, de cinci ani, vorbeşte cu mama mea în limba maghiară, la grădiniţă vorbeşte limba engleză, iar cu noi, părinţii, vorbeşte limba română', a spus Vuşcan.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Candidatul PMP pentru primăria Oradea a reamintit că şi în urmă cu patru ani, când a candidat la alegerile locale, avea aceleaşi principii şi valori în care crede şi azi, vorbind despre buna înţelegere între etnii şi despre faptul că, în Oradea, românii şi ungurii au aceleaşi probleme.

'Când am intrat în politică aveam aceleaşi idei ca şi azi: vorbeam despre libertate, egalitate, despre faptul că eu cred că eşti în primul rând cetăţean european, nu eşti cetăţean român sau maghiar. Pentru mine, valorile europene sunt cele care contează. E important să subliniem că indiferent de naţionalitate, sex sau religie, avem aceleaşi probleme în Oradea, care trebuie rezolvate', a subliniat Vuşcan, scrie agerpres.ro.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

Listele PMP Bihor cuprind şase cetăţeni de etnie maghiară candidaţi la Consiliul Local Oradea, respectiv tot atâţia maghiari cele pentru Consiliul Judeţean Bihor, din totalul de 32 de candidaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.