Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrew Tate a încercat să recruteze doi politicieni români (Reuters)

Inquam Photos / Octav Ganea
fratii-tate-andrew-tristan

Andrew Tate a încercat să lupte împotriva acuzațiilor de viol și trafic de persoane în timp ce se afla în custodia poliției, îndrumându-și asociații să recruteze doi politicieni de dreapta, potrivit convorbirilor telefonice ale acestuia, prezentate instanței de procurorii români, scrie Reuters.

Vezi și: Stenograme incendiare cu frații Tate: Voiau să apeleze la George Simion și Diana Șoșoacă pentru a le susține cauza

Andrew Tate ar fi instruit doi asociați să le spună lui George Simion și Dianei Iovanovici-Șoșoacă că i se înscenează fapte și că o susținere din opartea lor ar fi „foarte bună pentru carierele lor".

„Așa că spuneți-le clar: Veți obține multe voturi când Tate va spune că le-ați luat apărarea", ar fi spus Andrew Tate într-o convorbire din 28 ianuarie cu doi dintre asociații săi.

Transcrierile convorbirilor interceptate apar, potrivit sursei citate, într-un document judiciar din 21 februarie, întocmit de oficiali ai Tribunalului București și analizat de Reuters.

Vezi și: Interceptări - Frații Tate și-au amenințat victimele cu procese de sute de milioane de dolari ca să își retragă mărturiile

George Simion a declarat pentru Reuters că nu a fost niciodată contactat de Tate sau de asociații acestuia și că nu l-ar susține public pe Tate dacă i s-ar cere, iar un purtător de cuvânt al senatoarei Iovanovici-Sosoaca a declarat că discuțiile interceptate sunt "minciuni" menite să o atace.

Contactați de Reuters cu privire la interceptările telefonice, avocatul familiei Tate și un purtător de cuvânt al procurorilor au refuzat să comenteze o anchetă în curs.

Andrew și Tristan Tate sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, luni, ca ei să rămână în arest preventiv, pentru o pentru o perioadă de 30 de zile, după ce contestația le-a fost respinsă. Magistrații au menținut decizia de prelungire a mandatelor de arestare, luată pe 21 februarie, de Tribunalul Bucureşti.

Vezi și: Noi stenograme incendiare în scandalul fraților Tate - Ce discutau două tinere, înainte de descinderea polițiștilor de anul trecut: Fă pe proasta!

Potrivit anchetatorilor, fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.