Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr, la reniunea miniştrilor Apărării de la Bruxelles: Am evidenţiat angajamentul ferm al României în susţinerea Ucrainei atât timp cât va fi necesar

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării Naţionale Angel Tîlvăr a participat, marţi şi miercuri, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, la Bruxelles, Belgia, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. El a evidenţiat, la această reniune angajamentul ferm al României în susţinerea Ucrainei atât timp cât va fi necesar, potrivit news.ro.

„Am evidenţiat, astăzi, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, la Bruxelles, angajamentul ferm al României în susţinerea Ucrainei atât timp cât va fi necesar. Totodată, m-am bucurat să văd că Centrul European de Instruire F-16 de la Feteşti şi iniţiativa de contracarare a minelor din Marea Neagră îşi găsesc locul în arhitectura de securitate europeană şi a NATO. În acelaşi timp, vom continua să fim parte din EUMAM, un format de sprijin pentru Ucraina şi care şi-a dovedit eficacitatea”, a scris Angel Tîlvăr, miercuri pe Facebook.
El a adăugat că a pledat, la reuniune, pentru dezvoltarea Bazei industriale tehnologice şi de apărare europene într-o manieră echilibrată geografic şi am subliniat importanţa dezvoltării unor noi linii de producţie în Europa de Est.
„În ceea ce priveşte achiziţiile în comun la nivelul UE, de la industria europeană de apărare, putem susţine că este un proiect împărtăşit de către statele europene. Opţiunea de a achiziţiona echipament şi din afara spaţiului european, în funcţie de cerinţele operaţionale, nu trebuie însă exclusă. Obiectivul nostru principal rămâne indiscutabil dezvoltarea industriei de profil din România. Din acest punct de vedere, MApN va rămâne în continuare, în calitate de beneficiar, în relaţie strânsă cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului”, a completat Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.