Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: `Producătorii locali trebuie sprijiniți, nu falimentați!`

Angel Tilvar

În România, micii producători care au o afacere de familie au devenit o categorie vulnerabilă, dezavantajată de politica guvernului Orban, care după ce că nu a fost capabil să ia măsuri să-i sprijine, a decis să-i lovească și mai tare, prin recenta decizie de închidere a piețelor din spații închise.

În piețele vrâncene, am discutat cu oamenii și le-am ascultat problemele.

Nu este o viață ușoară pentru cei care trăiesc din agricultură, munca nu se poate opri nici pe pandemie, nici când guvernanții emit decizii haotice, fără să cunoască realitatea din teren, fără să se gândească la efectele pe care le au asupra vieții oamenilor.

Este loc pentru toată lumea pe piață, atât pentru lanțurile de retail, cât și pentru producătorii autohtoni, care trebuie să fie sprijiniţi. În marile lanțuri de magazine ar trebui vândute mai multe produse locale, pe masa fiecăruia dintre noi să se regăsească alimente autohtone, proaspete și de calitate.

Susținerea producției autohtone oferă stabilitate și continuitate agricultorilor, iar românii vor avea acces constant la alimente, pe piața locală. Ar fi o bătaie de joc să ajungem în situația ca acești oameni să-și arunce marfa, din cauza deciziilor greșite ale autorităților, în timp ce noi consumatorii avem nevoie de astfel de produse.

Peste tot în județ unde am fost în aceste zile, atât legumicultorii și fermierii, cât și consumatorii ne-au cerut să intervenim și asta fac prin această solicitare publică, astfel încât producătorii vrânceni să-și poată vinde marfa, iar cumpărătorii să aibă acces la produse românești, la prețuri accesibile.

Astăzi, în lume, piețele și târgurile locale, așa-numitele ”farmerʼs market”, sunt încurajate și sprijinite, nu doar în context epidemiologic dificil, ci pe termen mediu și lung. Nu și în România, de către actuala conducere!

Producătorii români au nevoie de un guvern care să le fie un partener și să-i ajute, nu să le pună bețe-n roate!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.