Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel gândește precum Andreea Moldovan: cancelarul german este de acord cu restricțiile stricte și uniforme

Mediafax
Angela Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este favorabilă instituirii unor restricţii antiepidemice stricte şi uniforme, dar de scurtă durată, anunţă Guvernul de la Berlin, conform site-ului Tagesschau.de, arată Mediafax.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

"Solicitările pentru o carantină generală scurtă, dar uniformă sunt corecte", afirmă Ulrike Demmer, un purtător de cuvânt al Guvernului german, referindu-se la poziţia Angelei Merkel.

"Chiar şi o iniţiativă la nivelul întregii ţări ar fi importantă. Diversitatea actualelor măsuri nu generează siguranţă şi acceptare în acest moment. Avem nevoie de o incidenţă stabilă a infectărilor sub 100", a subliniat oficialul german.

Nu este clar dacă Guvernul de la Berlin chiar va decide restricţii antiepidemice suplimentare. Următoarea reuniune a cancelarului Angela Merkel cu premierii landurilor germane este programată luni.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel național, chiar și una de două săptămâni „ar face minuni” pentru țara noastră: „„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.