Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, propusă la Premiul Nobel pentru Pace

Angela Merkel

Atitudinea cancelarului german Angela Merkel în criza refugiaţilor i-ar putea aduce un Premiu Nobel pentru Pace. Propunerea este formulată într-un editorial publicat de cotidianul francez Le Monde, care o numeşte pe Merkel "mândria Europei".

Vezi şi: Angela Merkel cere o 'repartizare coercitivă' a refugiaţilor în UE

"Ideea a început să adie, discret, pe Internet: și dacă Angela Merkel ar primi Premiul Nobel pentru pace?" Așa începe editorialul din cotidianul francez Le Monde.

"Ipoteza nu pare deloc absurdă. În criza fără precedent a migrației, cancelarul Merkel s-a ridicat la înălțimea mizei. A fost ea umilită în timpul crizei din Grecia, pentru lentoarea deciziilor dar și pentru pretinsa intransigență. Dar în aceaastă vară, atunci când refugiații au început să curgă spre Europa cu sutele de mii, Angela Merkel a știut să concilieze etica responsabilității și pe cea a convingerilor, apărând valorile europene, luând deciziile ce se impuneau și reușind o extraordinară lovitură de comunicare. Toate acestea au permis riposta față de neonaziștii care atacă regulat centrele de refugiați. Și asta în GERMANIA, unde extrema dreaptă este politic inexistentă, unde populismul NU se înțelege, ci se combate. În această criză, Angela Merkel a făcut să avanseze construcția comunitară. Ea ESTE, în aceste zile, mândria Europei", încheie Le Monde, potrivit RFI.

Vezi şi: Cine se crede Merkel să ne amenințe cu procese dacă nu îi primim pe imigranții musulmani?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.