Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI îl acoperă pe Curaj

Curaj Adrian

Calitatea de membru a ministrului Adrian Curaj în Academia lui Oprea a ridicat semne de întrebare legate de existența unui posibil conflict de interese. Cei de la Hotnews au cerut un punct de vedere, iar ANI a anunțat că nu poate "emite un punct de vedere temeinic documentat cu privire la posibilitatea existentei unui conflict de interese”, deși Curaj primește bani de la Academia lui Oprea, dar ca este și ordonator principal de credite, din poziția de ministru.

Jurnaliștii au cerut un punct de vedere și pentru Dan Mihalache și Vasile Dîncu, având în vedere că și ei sunt membri ai Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN), de la care primesc și bani.

În răspunsul trimis HotNews.ro, Agenția Națională de Integritate anunță că cei trei demnitari nu sunt în stare de incompatibilitate.

"Având în vedere ca noul Cod civil interzice analogia precum și faptul că incompatibilitățile sunt de strictă interpretare, iar funcția de membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale nu se încadrează în niciuna dintre ipotezele prevăzute de legiuitor la art. 84 din Legea nr. 161/2003, opinăm că deținerea simultană a funcției de ministru în Guvernul României sau consilier prezidențial și a calității de membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale nu generează o situație de incompatibilitate. Având în vedere că situația de conflict de interese nu rezultă în mod automat din deținerea simultană a funcției de ministru al educației și membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale, nu putem emite un punct de vedere temeinic documentat cu privire la posibilitatea existenței unui conflict de interese", se arată în răspunsul celor de la ANI.

Citește și Curaj nu vrea să plece din Academia lui Oprea, dar renunță la indemnizație

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.