Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI primeşte o nouă lovitură în Senat

ani

Potrivit propunerii iniţiate de mai mulţi senatori PSD, primarii şi preşedinţii de CJ pot delega calitatea de reprezentant în adunarea generală printr-un act administrativ.

În cererea de reexaminare, preşedintele trage atenţia că proiectul de lege conduce la "eludarea regimului incompatibilităţilor", persoanele împuternicite să reprezinte interesele unităţilor în astfel de asociaţii fiind desemnate, la acest moment, prin hotărâre a consiliului local sau judeţean, "în condiţiile respectării regimului incompatibilităţilor şi al conflictului de interese".

Totodată, preşedintele Traian Băsescu afirmă că o asemenea opţiune a legiuitorului diminuează activitatea ANI şi vine în contradicţie cu recomandările cuprinse în Raportul Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare, din anii 2013 şi 2014, prin care se are în vedere consolidarea măsurilor anticorupţie şi de asigurare a integrităţii.

Senatul a respins, în calitate de primă Cameră sesizată, cererea de reexaminare a preşedintelui şi a admis propunerea de lege în forma trimisă spre promulgare cu 56 de voturi pentru, două voturi împotrivă şi trei abţineri. Propunerea urmează să fie transmisă Camerei Deputaţilor, decizională în acest caz.

Agerpres

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.