Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara a început deportarea a sute de refugiați sirieni aflați pe teritoriul Turciei în așa-zisa zonă de securitate din nordul Siriei

RT
siria casti albe evacuare

Organizația pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International a informat vineri, prin intermediul unui raport, că autoritățile de la Ankara au început deportarea a sute de refugiați sirieni aflați pe teritoriul Turciei în așa-zisa „zonă de securitate” din nordul Siriei, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Aproximativ 3,6 milioane de refugiați sirieni se află în acest moment în Turcia, aceștia fugind din calea războiului civil din Siria. Însă, din cauza nemulțumirii la nivel național față de numărul mare de refugiați, autoritățile de la Ankara speră să trimită două milioane de sirieni în așa-numita „zonă de securitate” pe care Turcia intenționează să o înființeze în urma operațiunii militare din nordul Siriei.

Citește și: Un mare scandal stă să BUBUIE în PNL: favorit de pe lista cu miniștri din cabinetul Orban, denunțat la DNA

Autoritățile turce susțin că peste 350.000 de refugiați sirieni au plecat voluntar către nordul Siriei. Cu toate acestea, Amnesty International susține că mai mulți refugiați sirieni s-au plâns că au fost amenințați de către autoritățile turce și forțați să semneze documente prin care susțin că își doresc de bunăvoie repatrierea.

„În realitate, Turcia pune viețile refugiaților sirieni în pericol, forțându-i să se întoarcă într-o zonă afectată de război”, se arată în raportul organizației.

Amnesty informează că cel mai probabil câteva sute de sirieni au fost forțați să se întoarcă în țara de origine, potrivit unor interviuri realizate în perioada iulie-octombrie, însă organizația anunță că a reușit să confirme doar 20 de astfel de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.