Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara a mai găsit un măr al discordiei cu SUA. Arestarea bancherului turc, 'măsură politică'

Arestarea în Statele Unite a unui bancher de top turc acuzat că a participat mai mulţi ani la o schemă pentru a încălca sancţiunile împotriva Iranului este o măsură "în totalitate politică", a declarat joi ministrul turc al justiţiei Bekir Bozdag (foto) la postul A Haber, informează Reuters, potrivit agerpres.

Directorul adjunct al băncii Halkbank este acuzat de conspiraţie cu comerciantul de aur turco-iranian Reza Zarrab, deja judecat în Statele Unite.

Citește și: SUA. Doi colaboratori ai guvernatorului din New Jersey, CONDAMNAŢI la închisoare

"Nimic nu pare legal aici şi Turcia se confruntă cu un complot complet politic", a declarat Bozdag.

Potrivit lui Bozdag, prin acest caz se urmăreşte "pătarea imaginii statului turc, a guvernului şi preşedintelui Tayyip Erdogan". Nu există nicio dovadă pentru incriminarea lui Zarrab sau a Turciei, a insistat el.

Mehmet Hakan Atilla, manager general adjunct la banca turcă de stat Halkbank, este acuzat că a conspirat cu bogatul comerciant de aur turc Reza Zarrab pentru a efectua tranzacţii ilegale de sute de milioane de dolari prin intermediul unor bănci din SUA în folosul guvernului iranian şi al altor entităţi din această ţară.

Arestarea lui Atilla escaladează tensiunile dintre Statele Unite şi Turcia. Preşedintele Tayyip Erdogan a considerat că autorităţile americane au avut "motive ascunse" să îl aresteze pe Zarrab în martie 2016 la Miami.

Citește și: PANICĂ în Rusia. 'Grupurile Morţii' şi Balena Albastră au băgat spaima în autorităţi

Miercuri, acţiunile Halkbank, a cincea cea mai mare bancă din Turcia listată în funcţie de active, au suferit cea mai mare cădere într-o zi, de 14% după ce directorul general adjunct Mehmet Hakan Atilla a fost pus sub acuzare în SUA. Ele au crescut cu 0,7% joi.

Secretarul de stat american Rex Tillerson vizitează Ankara, joi, şi va purta discuţii cu Erdogan şi alţi oficiali turci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.