Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antena 3 a prezentat raportul devastator: Ce a putut scrie Inspecţia Judiciară despre DNA

breaking news stiripesurse.ro

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, raportul Inspecției Judiciare despre oamenii lui Kovesi. Raportul arată că s-au făcut abuzuri și s-a încălcat Constituția în cazul anchetei pe OUG 13/2017.

Raportul este întocmit pe 5 septembrie 2017, confirmat în temeiul articolului 46, aliniatul 3, din legea 317/2004, inspector șef, dr. Iulian Netejoru.

Vezi şi: Control la Arestul Poliţiei Capitalei, după o eroare gravă

„Inspector judiciar, procuror Adriana-Claudia Pampu-Romanescu, director al Direcției de Inspecție Judiciară pentru procurori, în cadrul cercetării disciplinare efectuate privind pe procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu și Jean Uncheșelu, din cadrul Direcției Naținale Anticorupție, sub aspectul comiterii abaterii disciplinare prevăzute de art.99, litera t, din Legea nr 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată, (...) referitor la activitatea acestora, cu încălcarea secretului anchetelor aflate în desfășurare (...) prin comportamentul public al celor doi șefi de parchet și prin folosirea birourilor de presă ale PICCJ și DNA, pe care le conduc nemijlocit Augustin Lazăr - procurorul general al României și Laura Codruța Kovesi - procuror șef al DNA, au lansat acuzații determinate la adresa membrilor Guvernului României care au elborat Ordonanța 13/2017, raliindu-se protestelor antiguvernamentale din Piața Victoriei. (...) Declarațiile celor doi au incitat la ură împotriva Guvernului și au amplificat protestele de stradă, manifestanții preluând acuzațiile formulate de aceștia”, se arată în documentul citat de Antena 3.

„Potrivit legii, DNA nu avea competență să cerceteze oportunitatea și legalitatea emiterii unui act normativ cu caracter de lege, supus prin lege doar cenzurii Parlamentului”, se mai arată în raport.

Vezi şi: Regele Mihai, primul mesaj după un an şi jumătate: 'Am primit cu inima strânsă vestea tristă'

Acest document mai arată că cei trei procurori sunt cercetați de Inspectia Judiciară pentru că nu și-au făcut treaba cum trebuia, ei erau procurori DNA și și-au arogat alte competențe cu bună știință.

CSM a stabilit data în care îi va judeca pe cei trei procurori DNA împotriva cărora Inspecţia Judiciară a declanşat o procedură disciplinară. S-a fixat astfel termenul pentru acțiunea disciplinara pentru data de 25 octombrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.