Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenamente spectaculoase pentru intervenția în caz de cutremur

cutremur seismograf

Membri ai Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, salvatorii din echipa RO-USAR (Romanian Urban Search and Rescue), au desfăşurat vineri un antrenament spectaculos, în care au simulat intervenţia în cazul producerii unui cutremur, sprijiniţi de doi câini special antrenaţi în găsirea victimelor de sub dărâmături.

ANAF, criticată în ultimul raport al FMI


A fost simulată salvarea victimelor din spaţii înguste şi de la înălţime, în situaţiile în care există persoane surprinse la etajele unor clădiri avariate. S-au folosit detectoare video şi acustice pentru identificarea celor prinşi sub dărâmături, dar şi echipamente de spart, tăiat şi de salvare de la înălţime.

În Turcia se GOLESC pușcăriile. Ce urmăresc autoritățile


"În cazul unei calamităţi, zona cea mai sensibilă este Bucureştiul, pentru că sunt clădiri foarte înalte, populaţie foarte multă, clădiri vechi cu risc seismic, dar fiecare intervenţie este tratată în funcţie de amploarea dezastrului. (...) Unitatea mea are 240 de oameni, din care 144 sunt în echipa acreditată. Practic, echipa e de 48 de persoane, dar fiecare persoană are încă două rezerve. Nu numai unitatea noastră poate interveni. Noi suntem acreditaţi la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite, dar am pregătit (...) echipe din 10 judeţe plus Inspectoratul Bucureşti-Ilfov şi urmează să mai pregătim aproximativ 30 de echipe", a declarat colonelul Vasile Pirtea, comandantul unităţii, relatează agerpres.ro

Potrivit acestuia, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă a participat la peste 30 de exerciţii internaţionale, iar în 1999 a fost prezentă cu o echipă de căutare-salvare la cele două cutremure produse în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.