Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț ÎNGRIJORĂTOR: Un centru de teste nucleare al Coreii de Nord este 'AMORSAT și pregătit'

Jurnalistii.ro
Rachete

Centrul nord-coreean de teste nucleare de la Punggye-ri este "gata" de utilizare, afirmă analişti de la "38 North", un site specializat în monitorizarea Coreii de Nord, care se bazează pe mai multe imagini prin satelit datate miercuri, transmite AFP.

Sit-ul Punggye-ri, din nordul ţării, este "amorsat şi pregătit", scriu experţii, care adaugă că imaginile "arată o activitate continuă" în jurul porţii nordice a complexului, noi activităţi în zona administrativă principală şi a personalului din apropierea centrului de comandă.

Coreea de Nord "aparent ar fi plasat un dispozitiv nuclear într-un tunel", care ar putea fi declanşat sâmbătă dimineaţa, afirmă pe de altă parte postul de radio Vocea Americii, care citează mai mulţi responsabili americani sub acoperirea anonimatului.

Regimul comunist va celebra sâmbătă cea de-a 105-a aniversare a fondatorului său. Aceste ceremonii sunt adesea pretextul pentru o desfăşurare a forţelor militare.

Citește și: FABULOS Cum i-a spus Donald Trump preşedintelui Chinei că bombardează Siria

Coreea de Nord a ameninţat marţi să riposteze la trimiterea "lipsită de raţiune" a unui grup aeronaval american spre peninsula coreeană, avertizând că este pregătită de "război", declaraţia intervenind pe fondul escaladării tensiunilor în regiune.

Preşedintele american, Donald Trump, a reafirmat marţi că este pregătit 'să rezolve problema' nord-coreeană fără ajutorul Chinei.

"Coreea de Nord caută probleme. Dacă China se va decide să ajute, ar fi formidabil. Dacă nu, vom rezolva problema fără ei! SUA", a scris Trump pe contul său personal de Twitter, la câteva zile după un summit cu omologul său chinez, Xi Jinping.

Coreea de Nord face obiectul sancţiunilor internaţionale pentru programele sale nuclear şi balistic, interzise de ONU.

Precedentele imagini satelitare, din 25 martie, arătau deja pregătiri în vederea unui nou test nuclear în Coreea de Nord, conform "38 North", citat de Agerpres.

Coreea de Nord a efectuat cinci teste nucleare subterane, dintre care două în 2016, şi încearcă să se doteze cu rachete intercontinentale capabile să transporte o încărcătură atomică.

Phenianul a lansat o rachetă care a căzut în mare cu o zi înainte de întâlnirea dintre preşedintele american, Donald Trump, şi preşedintele Chinei, Xi Jinping.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.