Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț ciudat al lui Kadîrov: Liderul cecen susține că serviciile ucrainene l-au ajutat să-și recupereze calul

kadirov

Președintele cecen Ramzan Kadîrov a declarat că a reușit să își recupereze calul de rasă, care i-a fost furat în Republica Cehă în luna martie a acestui an. El a spus că a primit ajutor din partea serviciilor de securitate ucrainene.

Armăsarul pur-sânge englezesc, poreclit Zazu, a intrat sub incidența sancțiunilor în 2014 ca parte a proprietății lui Ramzan Kadîrov și de atunci a fost ținut într-un grajd din Republica Cehă.

În luna martie a acestui an, poliția cehă a raportat dispariția armăsarului. Potrivit forțelor de ordine cehe, răpitorul a îndepărtat lanțul de siguranță de la ușa incintei și a furat animalul.

Ramzan Kadîrov susține că furtul a fost comis de serviciile de securitate ucrainene în complicitate cu poliția cehă.

Potrivit președintelui cecen, reprezentanți ai serviciilor secrete ucrainene l-ar fi contactat prin intermediari la începutul anului și s-ar fi oferit să ceară răscumpărare pentru Zaza.

"Știau despre atașamentul meu față de cal și au avut dreptate - bineînțeles, am fost de acord. Ca să fiu sincer, am crezut că Zaza va fi predat cumva în mod oficial, cu ridicarea sancțiunilor asupra lui și altele asemenea. Dar s-a dovedit că serviciile secrete aveau un plan îndrăzneț - pur și simplu au înscenat furtul lui dintr-un grajd din Republica Cehă, în cârdășie cu poliția cehă", se arată într-o înregistrare de pe canalul Telegram al lui Ramzan Kadîrov.

Returnarea calului, potrivit liderului cecen, l-a costat 18.000 de dolari.

"Da, da, este exact suma pe care autoritățile cehe de aplicare a legii i-au evaluat-o la momentul respectiv. Având în vedere valoarea sa reală și pedigree-ul său fin, sunt doar câțiva bănuți!" - a declarat Kadîrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.