Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul FRF - Cum se aplică sancțiunea lui Sebastian Colțescu la nivel național

Sebastian Colţescu

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marţi seara, pe site-ul său oficial, că sancţiunea primită de arbitrul Sebastian Colţescu din partea UEFA, şi anume suspendarea până la finalul sezonului, nu se aplică la nivel naţional, notează Agerpres.

"Comisia de Etică şi Disciplină UEFA a lămurit situaţia lui Sebastian Colţescu, menţionând că sancţiunea arbitrului român se aplică doar în competiţiile UEFA. Luni, Comisia de Etică şi Disciplină UEFA a anunţat suspendarea lui Sebastian Colţescu de la îndeplinirea oricărei funcţii de arbitru până la sfârşitul sezonului 2020/21, adică până la 30 iunie 2021, fără a specifica dacă sancţiunea se aplică sau nu pe teritoriul României. Decizia a fost luată în urma incidentelor de la partida PSG - Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor, disputată în decembrie 2020. În această seară, UEFA a confirmat oficial că suspendarea arbitrului român se aplică doar în competiţiile UEFA. Astfel, Sebastian Colţescu va avea dreptul de a arbitra în competiţiile interne", se arată pe site-ul citat.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Arbitrul Sebastian Colţescu, acuzat că a proferat un termen rasist în timpul meciului din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, întrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului, în timp ce Octavian Şovre, care a oficiat la aceaşi partidă, a primit un avertisment.

UEFA a decis că Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre au încălcat la acel meci "obligaţia de a se comporta într-o manieră adecvată", însă nu se fac vinovaţi de rasism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.