Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ApaNova intervine cu 49 de utilitare și cu peste 100 de operatori manuali pentru a evacua apa de pe străzile Capitale

mediafax.ro
apanova

ApaNova anunță că intervine cu 49 de utilitare și autocurățire și cu peste 100 de operatori manuali pentru a evacua apa acumulată în mai multe zone ale Capitalei, în urma ploii torențiale de joi, menționând că se remediază și problema semafoarelor defecte, scrie Mediafax.

„Potrivit ApaNova, pe parcursul ultimelor 2 ore, pe raza municipiului București s-au înregistrat cantități importante de apă, respectiv o medie de 20,81 l/mp și o cantitate maximă de 35 l/mp, cele mai afectate sectoare fiind sectoarele 3 și 4.
Pentru remedierea problemelor semnalate în teren, ApaNova intervine în acest moment cu 49 de autoutilitare și autocuratitoare și cu 112 operatori manuali. Mai mult, operatorii de salubrizare din toate sectoarele acționează pentru curățarea gurilor de scurgere și îndepărtarea deșeurilor aduse de ploaie, astfel încât să permită evacuarea apelor la rețeaua de scurgere”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Până la această oră, au fost sesizate următoarele evenimente provocate de condițiile meteo nefavorabile: În Sectorul 1 au fost semnalate acumulări de apă în carosabil la Piață Victoriei 9 (sensul dinspre Bd. Lascăr Catargiu ), în Sectorul 2, au fost sesizate acumulări de apă în zonele: Calea Moșilor / Str. Nerva Traian, Sos. Mihai Bravu / Bd. Ferdinand I, b-dul Basarabia / Bd. Chișinău.

Acumulări de apă în carosabil au fost semnalate și în Sectorul 3: Str. Liviu Rebreanu / Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Gură Ialomiței, Str. Buhuși / Str. Fetești, Str. Smârdan / Str. Doamnei, Bd. Theodor Pallady, Str. Gheorghe Petrache, b-dul Unirii (sensul către Piață Constituției), b-dul Camil Ressu / Str. Râmnicu Sărat, b-dul Octavian Goga / Str. Nerva Traian, Pasajul Mărășești. În Sectorul 4: Au fost sesizate acumulări de apă în zona Pasaj Văcărești și Str. Luică.

Citește și: A fost lansat proiectul INDUSTRIA DE MÂINE, co-finanțat prin POCU

„Echipele ApaNova a monitorizează permanent nivelul apei în colectorul casetat și a deschis Canalul de legătură al Casetei cu răul Dâmbovița pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă. Mai mult decât, atât s-a luat legătură cu Apele Române pentru scăderea nivelul apei pe răul Dâmbovița pentru a putea tranzita un debit și mai mare de apă. Totodată, echipele de intervenție ale Administrației Străzilor se află în teren pentru a repune în funcțiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoarele defecte. De asemenea, toate podurile/pasajele aflate în administrarea ASB sunt monitorizate permanent, astfel încât, în situația în care se va impune, să fie luate măsurile necesare în cel mai scurt timp. Reamintim că bucureștenii pot semnala eventualele urgențe la Telverde: 0.800.800.868”, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.