Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aparatură de peste 8,5 milioane de lei pentru investigaţii endoscopice digestive, la Spitalul Judeţean Constanţa

SUUB
Spitalul Universitar Bucuresti

Echipamente în valoare de peste 8,5 milioane de lei au intrat în dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind destinate pentru investigaţii endoscopice digestive. Fondurile pentru achiziţionarea aparaturii au provenit de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Judeţean Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, noile echipamente au fost achiziţionate la sfârşitul lunii decembrie şi au intrat în dotarea cabinetelor de Endoscopie Intervenţională şi a Laboratorului Explorări Funcţionale, situate la etajul 2 al unităţii medicale, iar spaţiile în care acestea au fost amplasate au fost modernizate din fondurile proprii ale spitalului.

"Aparatura este cea mai nouă în domeniu şi permite realizarea de investigaţii endoscopice digestive de mare precizie (unele dintre ele până acum nu se efectuau în nicio unitate medicală din Constanţa), diagnostic mai rapid, sigur şi de tratament modern. Astfel, în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, pot fi efectuate de acum înainte ecoendoscopii. Investigaţiile sunt posibile datorită aparatului de ultrasonografie Arrieta V70. Acesta permite realizarea unei game complexe de investigaţii, cum ar fi elastografie (măsurarea elasticităţii ţesuturilor), ecografie cu contrast, efectuarea de puncţii eco-ghidate, etc", au precizat reprezentanţii unităţii spitaliceşti.

Conform sursei citate, dintre noile dotări fac parte două turnuri pentru videoendoscopie, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei dulapuri pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiţii de sterilizare perfectă, o maşină de spălat endoscoape cu 2 posturi şi multe alte accesorii.

De investigaţii cu noile echipamente vor beneficia gratuit toţi pacienţii asiguraţi, fie că sunt internaţi în spital, fie că se programează în baza unui bilet de trimitere.

Valoarea totală a aparaturii a fost de 8.512.510,30 lei din care Ministerul Sănătăţii a alocat 7.658.000 lei şi Consiliul Judeţean Constanţa, 854.510,30 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.