Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apariţie surpiză a preşedintelui Algeriei, Abdelmadjid Tebboune `în convalescenţă`

France24
Abdelmadjid Tebboune

Preşedintele algerian, Abdelmadjid Tebboune, a apărut duminică la televiziune, după aproape două luni şi spitalizarea în Germania unde a primit îngrijiri medicale fiind infectat cu coronavirusul, pentru a anunţa apropiata sa revenire în ţară, notează AFP preluat de agerpres.

"Astăzi, mulţumită lui Allah, sunt în convalescenţă. Va mai dura două sau trei săptămâni până când îmi voi recăpăta puterea fizică", a afirmat Abdelmadjid Tebboune, 75 de ani, foarte slăbit, dar cu vocea fermă, într-o declaraţie neanunţată, la o zi după prima aniversare a victoriei sale electorale.

În contextul în care absenţa sa prelungită a alimentat informaţii contradictorii, zvonuri şi dezinformare, şeful statului a promis să revină printre algerieni "în cel mai scurt timp", în acest discurs surpriză de cinci minute pe contul său de Twitter, preluat de posturile de televiziune.

Ultima apariţie publică a preşedintelui Tebboune a avut loc la 15 octombrie când l-a primit pe ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian.

Autorităţile algeriene au anunţat de mai multe ori "apropiata" revenire a preşedintelui în ţară după transferul său, la 28 octombrie, "într-unul din cele mai mari spitale de specialitate din Germania" în urma infectării cu coronavirusul.

De la 24 octombrie, Abdelmadjid Tebboune, fumător înrăit, a intrat de bunăvoie în izolare după ce a avut contact cu înalţi responsabili contaminaţi cu coronavirusul.

"Urmăresc zilnic, chiar oră de oră atunci când este necesar, ce se întâmplă în ţară. Şi dau, atunci când trebuie, instrucţiuni preşedinţiei", a declarat el, dându-le telespectatorilor "întâlnire în curând pe meleagurile patriei", fără să precizeze data.

Instalat la putere la 12 decembrie 2019, Abdelmadjid Tebboune, este în prezent întruchiparea unei ţări aflate în impas şi cu instituţii blocate, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.