Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apele Române își suplimentează bugetul cu 215 milioane de lei pentru investiții în infrastructura de apărare împotriva inundațiilor

ANAR
Apele Romane

Administraţia Naţională "Apele Române" anunţă că bugetul instituţiei a fost suplimentat cu 65 de milioane de lei (credite bugetare şi fonduri rambursabile) şi 150 de milioane de lei (creditele de angajament) pentru investiţii în infrastructura strategică de apărare împotriva inundaţiilor, relatează News.ro.

"În şedinţa din data de 24 septembrie, Guvernul a aprobat hotărârea cu privire la rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Naţionale “Apele Române”. Prin acest act normativ, bugetul ANAR este suplimentat cu fonduri importante care vor fi investite în infrastructura strategică de apărare împotriva inundaţiilor. Astfel, au fost alocaţi suplimentar 65 mil lei (credite bugetare şi fonduri rambursabile alocate prin programul de finanţare BDCE) şi 150 mil. lei, sumă reprezentând creditele de angajament", scrie într-un comunicat de presă transmis, vineri seară, de Apele Române.

Ca urmare, ANAR poate continua lucrările de investiţii aflate în derulare şi poate iniţia procedurile de achiziţii publice, în vederea contractării unor noi lucrări de apărare împotriva inundaţiilor. Lucrările se vor realiza în zonele afectate de fenomenele hidrometeorologice extreme care s-au înregistrat în ultimii doi ani.

"Sunt mulţumit de fondurile bugetare alocate şi, aşa cum am promis, ne vom ţine de cuvânt. Prin prisma responsabilităţilor care ne revin, dar şi a rolului strategic pe care îl are ANAR, este de datoria noastră să implementăm politici publice concrete de susţinere a investiţiilor majore în infrastructura de apărare împotriva inundaţiilor", a declarat Ervin Molnar, directorul general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, citat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.