Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelurile disperate ale lui Erdogan, ignorate de Donald Trump - Decizia SUA cu privire la inamicul numărul 1 al liderului de la Ankara

trump semneaza

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că extrădarea clericului Fethullah Gulen, un adversar al liderului turc Recep Tayyip Erdogan, 'nu este examinată', transmit dpa şi Reuters, conform agerpres.ro

Guvernul turc îl acuză pe Gulen, un influent cleric musulman care trăieşte în exil în statul american Pennsylvania, de orchestrarea puciului eşuat din iulie 2016. Gulen respinge acuzaţiile Ankarei. 

Postul NBC News a relatat săptămâna aceasta că administraţia Trump examinează dacă să dea curs cererii Ankarei de extrădare a lui Gulen, pentru a determina Turcia să reducă presiunea asupra Arabiei Saudite în legătură cu asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit de le Istanbul. 

'Nu, nu este examinată', a declarat Trump sâmbătă, în legătură cu potenţiala extrădare a lui Gulen.

Vești de ULTIMĂ ORĂ despre Florin Busuioc - Actorul va suferi o nouă intervenție chirurgicală


Preşedintele le-a mai spus reporterilor că administraţia sa 'se uită întotdeauna' la ceea ce poate face pentru aliatul său Turcia. 

'Avem un moment foarte bun cu Turcia. Mă înţeleg foarte, foarte bine cu preşedintele, e prieten cu mine. Este un bărbat puternic, un bărbat dur şi un bărbat inteligent', a spus Trump. 

Preşedintele a numit, de asemenea, Arabia Saudită 'un aliat cu adevărat spectaculos în ce priveşte locurile de muncă şi dezvoltarea economică'. 

El a citat cazul pastorului american Andrew Brunson ca o ilustrare a relaţiei sale apropiate cu Erdogan. 

Brunson a fost arestat în Turcia în urmă cu doi ani pentru spionaj şi terorism. Luna trecută, autorităţile turce i-au revocat arestul la domiciliu şi interdicţia de a părăsi ţara, după care pastorul a revenit în SUA. 

Statele Unite şi Turcia au ridicat sancţiunile pe care şi le impuseseră reciproc la apogeul crizei legate de detenţia lui Brunson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.