Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APOCALIPSA sau doar tehnologie? Cip implantat sub piele. Se discută despre viitorul plăților electronice (probe)

Twitter
cip sub piele implantat

Un bărbat s-a oferi voluntar, luni, să îi fie implantat un cip sub piele la Mobile World Congress din Barcelona, în faţa publicului, iar un alt bărbat care fusese deja supus acestei proceduri a demonstrat cum poate efectua o plată cu acesta, folosindu-se de smartphone, transmite Reuters preluat de news.ro

Mulți creștini susțin însă că implantarea de cipuri sub piele nu sunt altceva decât semne ale Apocalipsei (sfârșitului lumii și judecata lui Dumnezeu).

_

14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.
15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.
16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

(sursa: Apocalipsa 13, Biblia ortodoxă)

Vezi și: Justiţia, între lege şi tocmeală: De ce protestează magistraţii şi ce riscă aceştia

Edgar Pons a spus că a decis să îi fie implantat cipul de identificare prin radiofrecvenţă (RFID) pentru că include date care permit deschiderea uşii casei sale.

”Pentru mine este extraordinar, foarte folositor, am o casă automatizată”, a spus bărbatul, adăugând că a fost şi mai motivat de faptul că cipul ”poate fi retras foarte uşor, printr-o simplă incizie mică în piele şi presare.

În timp ce Pons era supus procedurii, Alex Rodriguez Vitello, fizician, inginer, curator şi cercetător la compania de tehnologie Alpha din Barcelona, a spus că cipul are mărimea unui grăunte sau două de nisip şi este acoperit cu un material care este biocompatibil, astfel încât corpul să nu îl degradeze în timp”.

În timpul prezentării la Mobile World Congress, organizată de banca spaniolă Sabadell, un bărbat numit Pau, care avea deja cipul implantat, a efectuat o plată prin plasarea smartphone-ului deasupra cipului.

”Ceea ce am văzut acum este ceea ce ar putea fi viitorul plăţilor”, a spus Anna Puigoriol, director pentru servicii financiare la Sabadell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.