Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiat de-al lui Traian Băsescu, suspect în dosarul lui Stavarache

Traian Basescu

Potrivit anchetatorilor, Constantin Apostol este cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la luare de mită. El ar fi primit de la proprietarul unei firme din Bacău, prin intermediul Asociației "Top Sport", suma totală de 150.000 de lei, "cunoscând că acești bani reprezintă mita solicitată de Stavarache Romeo (...) pentru atribuirea unui contract de lucrări publice societății comerciale", pe care o deține omul de afaceri băcăuan, se menționează într-un document de la dosar.

De asemenea, în perioada martie-aprilie 2009, împreună cu Stavarache Romeo, Constantin Apostol i-ar fi solicitat lui Costel Cășuneanu suma de 100.000 de lei cu titlu de sponsorizare pentru Asociația "Top Sport" pentru ca Primăria Bacău să elibereze un certificat de urbanism, bani care, potrivit aceleiași surse, au fost primiți în data de 24 aprilie 2009.

La rândul său, Costel Cășuneanu este cercetat în același dosar pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, fiind acuzat de procurori că în luna aprilie 2009 a virat suma de 100.000 de lei în contul Asociației "Top Sport" din Bacău, "în temeiul solicitării lui Stavarache Romeo și Constantin Apostol pentru a i se elibera firmei sale de către primăria Bacău un eliberat un certificat de urbanism".

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost reținut joi pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârșirea a 5 infracțiuni de luare de mită, după ce a cerut bani de la oameni de afaceri, pentru a le acorda contracte din bani publici. În același dosar, au mai fost reținuți Liviu Goian și Liviu Vasile Cenușă, acuzați de complicitate la luare de mită. Cei trei vor fi prezentați joi la Curtea de Apel Bacău cu propunere de arestare preventivă.

sursa: agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.