Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 10.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 116.000 lei, au fost confiscate la frontiera româno-ucraineană

www.news.ro
Captura contrabanda tigari Constanta

Poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat aproximativ 10.000 pachete de ţigări, în valoare de 116.750 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă, informează într-un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, în urma unei acţiuni, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus au identificat, miercuri, pe raza localităţii Ţibău, judeţul Suceava, parcată într-o zonă împădurită, un autoturism de teren înmatriculat în România, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Studiu ÎNGRIJORĂTOR - Peste 50% dintre tinerii români și-au pierdut încrederea și motivația în perioada stării de urgență

"În urma unui control sumar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat, în locul banchetei din spate, mai multe colete învelite în folie de culoare neagră. Având în vedere cele constatate, autovehiculul în cauză a fost condus la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în locul banchetei din spate şi în portbagaj au fost descoperite 15 colete care conţineau 7.480 pachete cu ţigări, de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 87.500 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării", informează comunicatul.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-au deplasat la un imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus, unde, cu acordul proprietarei imobilului, au intrat în locuinţă şi au descoperit patru colete cu ţigări.

"S-a luat măsura transportării baxurilor la sediul unităţii, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 23.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar proprietara imobilului, în vârstă de 66 de ani, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", se mai arată în comunicat.

Citește și: Vasile Astărăstoae aruncă în aer numărul de bolnavi pe care Guvernul îl raportează: 'Să existe de personal în 130 de laboratoare, cum zice Orban, mă îndoiesc'

În seara aceleiaşi zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Halmeu - judeţul Satu Mare au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Dabolţ, judeţul Satu Mare.

"Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperit, în zona de frontieră, un colet de mici dimensiuni cu ţigări provenite din magazine de tip duty free. În cel mai scurt timp, s-a luat măsura informării autorităţilor ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 500 pachete cu ţigări, în valoare de 5.850 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării", mai arată comunicatul.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.