Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte ofițeri de marină au început pregătirile ca piloți de elicopter la Baza Aeriană de la Bobocu

Dmitriy Vinogradov / Sputnik
elicopter rus

O grupă de şapte ofiţeri de marină, din promoţiile 2014-2017 ale Academiei Navale Mircea cel Bătrân, a început cursul de formare ca pilot de elicopter la Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, informează un comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Conform sursei citate, acesta este cel de-al doilea proiect major de instruire şi licenţiere a ofiţerilor de marină pentru a deveni piloţi de elicopter, după cel derulat în perioada 2005-2007.

"În noiembrie 2005, ideea pregătirii ofiţerilor de marină ca piloţi de elicopter a fost privită cu ceva scepticism, neexistând precedent în formarea piloţilor pentru Grupul de Elicoptere al Forţelor Navale Române (FNR) pe filieră indirectă, dar după şapte luni de pregătire intensă, cei opt marinari militari şi-au luat brevetul de pilot, continuându-şi apoi instruirea practică pe elicopterul Puma Naval", se arată în comunicatul SMFN.

Reuşita programului şi nevoia de instruire a unor noi piloţi marinari pentru Grupul de Elicoptere a făcut ca, în 2019, peste 25 de aspiranţi şi locotenenţi din cadrul FNR să se înscrie la concursul pentru programul de formare al piloţilor, în urma testelor fiind declaraţi admişi în program doar şapte dintre candidaţi.

Cursul de formare a piloţilor navali este structurat pe trei module: pregătire teoretică, cu o durată de patru luni, timp în care cei şapte ofiţeri de marină vor trebui să acumuleze multe cunoştinţe teoretice din domeniul aeronautic; modulul de instruire în zbor pe elicopterul IAR 316 B (Alouette), cu 23 de ore pentru fiecare pilot şi, în final, modulul dedicat instruirii în zbor pe elicopterul IAR 330 Puma Socat, cu 63 de ore de zbor alocate fiecărui pilot.

La finalul acestui program, cei şapte piloţi vor începe la Tuzla pregătirea şi trecerea pe elicopterul IAR 330 Puma Naval, ultima etapă din procesul de formare a lor ca piloţi marinari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.