Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită anunță descoperirea care o transformă într-o mare putere mondială

Planet Concerns
arabia saudita

Arabia Saudită aproape şi-a dublat estimarea privind valoarea resurselor sale minerale şi a realizat tranzacţii profitabile semnate în timpul Forumului său privind viitorul mineralelor, care a avut loc la Riad săptămâna aceasta, au declarat miniştri pentru CNBC, transmite CNBC, informează News.ro.

Estimările pentru rezervele minerale neexploatate ale regatului au crescut de la 1.300 miliarde de dolari într-o prognoză pentru 2016 la 2.500 miliarde de dolari, potrivit ministrului saudit al resurselor minerale şi industriei, Bandar Al Khorayef.

Resursele includ aur, cupru, fosfat şi elemente de pământuri rare, oferind noi surse de bogăţie subterană, pe lângă rezervele mamut de petrol ale Arabiei Saudite.

”Suntem foarte încântaţi de această ştire... este într-adevăr rezultatul a ceea ce am făcut în ultimii patru ani”, a spus Al Khorayef pentru CNBC.

Investesc 20 de miliarde în exploatare

Guvernul saudit a anunţat că vor fi semnate acorduri de 20 de miliarde de dolari la forumul anual pentru minereuri, iar ministrul Mineritului a salutat reformele recente ale legilor şi practicilor de afaceri ale regatului, ca fiind esenţiale pentru această excepţie.

”Modificarea legii noastre privind investiţiile a ajutat o mulţime de investiţii să iasă în lumină, numărul de licenţe pe care le-am emis în ultimii doi ani este de aproximativ 4.500. Plus suma de cheltuieli pe care le-am făcut în programul nostru de cercetare geologică; Numai aceste două lucruri ne permit să accesăm informaţii şi date despre diferite rezerve. Şi frumuseţea numărului... este într-adevăr combinaţia de noi descoperiri, în special cu metalele pământurilor rare, plus şi mai multe depozite din ceea ce ştim deja, în fosfat, aur şi cupru şi zinc şi aşa mai departe. Deci este o combinaţie a tuturor acestor lucruri”, a spus Al Khorayef.

Ministrul a menţionat că cifrele s-au bazat ”doar pe 30% din explorarea scuturilor arabe... care, sperăm, va continua să ajungă la 100%. Scutul arabo-nubian este un bloc expansiv de crustă de rocă care se întinde pe vestul peninsulei Arabe şi nord-estul Africii, despre care se crede că a fost locul activităţii miniere şi al explorării de mii de ani.

Arabia Saudită a dezvoltat 33 de noi site-uri de explorare pentru minerit şi îşi propune să acorde investitorilor străini peste 30 de licenţe de explorare minieră în 2024, a anunţat la forum.

Efortul concertat de a investi în explorarea şi exploatarea mineralelor şi de a emite licenţe investitorilor străini face parte din programul Vision 2030 al Arabiei Saudite, o iniţiativă de mai multe mii de miliarde de dolari lansată de Prinţul Moştenitor Mohammed bin Salman pentru a diversifica economia regatului departe de petrol, a atrage investiţii străine şi oferi mai multe locuri de muncă pentru populaţia sa de tineret în plină dezvoltare.

Mineritul este văzut de guvernul saudit drept al treilea pilon industrial care va îndepărta economia de dependenţa de hidrocarburi.

Întrebat unde se află ţara faţă de acele obiective Vision 2030, ministrul mineritului a fost optimist.

”Ştiţi, sectoare precum turismul dau rezultate rapide, poate suntem un sector mai lent. Dar când văd portofoliul de proiecte, diferitele proiecte pe care le facem, portofoliul de investiţii din sectorul privat, infrastructura, aceasta este pentru mine adevărata dovadă că, sperăm, ne vom atinge şi obiectivele.”

”În prezent, munca noastră în minister şi în ecosistem este să ajutăm la accelerarea, avansarea proiectelor mult mai repede”, a spus el, subliniind importanţa lucrului cu investitorii, pentru a le răspunde nevoilor.

O parte reprezintă noul program de stimulare a explorării minerale în regat, anunţat miercuri, care are un buget de peste 182 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.