Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arena Națională, afacerea mafiei și peștele de pe televizor al bucureștenilor

Statul a închis mici afaceri, baruri, cafenele, prăvălii sau le-a dat afară din localurile pe care le ocupau. A făcut-o pentru siguranța oamenilor. Le-a închis de frica cutremurelor și incendiilor.

Acum a venit vremea să fie corect și consecvent și să închidă Arena Națională. Mai ales că în cazul Arenei Naționale vorbim de zeci de mii de oameni a căror viață este pusă în pericol. Arena Națională nu are avizul ISU și nu se știe dacă îl va putea obține. Statul trebuie să închidă Arena Națională până când se clarifică situația și aceasta primește toate avizele necesare și poate funcționa în siguranță, fără a pune în pericol viața e zeci de mii de oameni.

În același timp, cei care se fac vinovați de această situație trebuie să plătească. Arena Națională a costat sute de milioane de euro și investiția, făcută din buzunarele contribuabillilor bucureșteni, nu va putea fi recuperată nici în câteva sute de ani (doar dacă vin U2 și Rolling Stones săptămânal și cântă în București, până în secolul XXII). Acum nu mai poate funcționa deloc. E clar că cineva se face vinovat pentru că a aruncat la budă zeci sau sute de milioane de euro din buzunarele cetățenilor. Autoritățile locale de la nivelul Primăriei Generale și a Primăriei Sectorului 2 trebuie să plătească și justiția trebuie să intervină. Administrațiile locale, în frunte cu Videanu, Oprescu și Onțanu, au de dat explicații. Ceea ce au făcut e mai mult decât management falimentar, prin care au pierdut zeci și sute de milioane din banii cetățenilor, e și iresponsabilitate criminală, prin care au pus în pericol viața a sute de mii de oameni. Dacă se întâmpla ceva la un concert sau meci de fotbal cu tribunele pline aveam parte de o tragedie de zeci de ori mai mare decât ce s-a întâmplat în Colectiv.

Știam că Arena Națională a fost un proiect aberant și inutil, falimentar economic, o afacere din care bucureștenii au pierdut sute de milioane de euro, care nu-și justifică existența prin cele două-trei concerte mari pe deceniu sau finală de cupă europeană o dată la un sfert de secol, care nu-și va putea recupera niciodată banii investiți, știam că Arena Națională a fost o mare afacere pentru politicieni și rețelele lor mafiote, dar nu știam că în toată perioada asta viața a sute de mii de oameni a fost pusă în pericol din lăcomie, prostie, corupție și fudulie. Căci dincolo de aspectele economic-mafiote, Arena Națională e o fudulie depășită doar de Casa Poporului. Sute de milioane de euro din impozitele pe proprietate și alte taxe luate de la bucureșteni pentru o gaură de circ inutilizabilă și economic aberantă.

Arena Națională e fântâna arteziană sau telegondola bucureștenilor. E peștele de pe televizor. Un pește de sute de milioane de euro. E ca și cum ți-ai vinde casa și mașina doar să-ți pui pește pe televizor, mileuri, ciobănaș, balerină și îngeraș urinându-se în extazul și admirația nașilor de la țară.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.