Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ARF lansează în consultare propunerile de acte adiţionale 2 la contractele de servicii publice feroviare pe 10 ani

ARF

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a lansat în consultare publică proiectul de Decizie a preşedintelui ARF pentru aprobarea încheierii actelor adiţionale nr. 2 la contractele de servicii publice pentru anul decembrie 2022 - 11 decembrie 2032.

Adoptarea actelor adiţionale nr. 2 este motivată de necesitatea actualizării modului de calcul al unor indicatori cantitativi, de calitate, de performanţă, de eficienţă şi de investiţii proprii/închiriere/operaţiuni de leasing cuprinşi în contractele de servicii publice aprobate în decembrie 2022, cu scopul de a corecta unele erori materiale, precum şi explicarea modului de calcul şi aplicarea formulelor pentru a se efectua o monitorizare cât mai clară, precum şi de necesitatea aprobării valorilor de referinţă ale indicatorilor de performanţă conform realizărilor din anul 2022, necesare stabilirii gradului de îndeplinire a acestora din cadrul contractelor de servicii publice, potrivit Agerpres.

"În contextul politicilor publice naţionale şi europene în domeniul protejării mediului faţă de sursele generatoare de schimbări climatice, au fost definite în clar metodele de raportare a poluării atmosferice, măsurată în CO2, a fiecărui operator atât pe fiecare tip de vehicul şi motorizare a acestuia cât şi pe fiecare tip de spaţiu de lucru şi tip de sursă de energie utilizată. Pe de altă parte, în condiţiile în care contractele cu o valabilitate de 10 ani se doreşte de către statul român să constituie şi o sursă reală de deblocare a investiţiilor în vehicule noi sau în modernizări/reconstrucţii/transformări ale vehiculelor existente, ARF urmăreşte modul în care programele de investiţii sunt puse real în aplicare de fiecare operator analizând, pentru fiecare proiect aprobat de Guvernul României, gradul de îndeplinire realizat la momentul raportării comparativ cu gradul de îndeplinire asumat pentru momentul respectiv", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ARF.

Pentru a creşte gradul de confort şi calitate a serviciilor prestate de operatori, începând cu anul 2023, contractul de servicii le impune acestora realizarea de sondaje cu companii specializate independente, în rândul călătorilor, privind nivelul de satisfacţie în domeniile climatizării şi curăţeniei.

Prin propunerea de act adiţional, ARF propune o formă simplă şi standard de sondare, astfel încât răspunsurile să fie real comparabile între diverşii operatori. O parte din subvenţie este încasată, sau nu, de operatori, în baza îndeplinirii acestor 17 indicatori ai contractului. Valorile de referinţă stabilite în propunerea de act adiţional sunt cuprinse în tabelul "Indicatori de referinţă pentru analiză activitate operatori de transport feroviar de călători (2022)".

Termenul limită pentru primirea propunerilor şi observaţiilor este 31 iulie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.