Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arheologii cred că sunt cu un pas mai aproape de confirmarea locului unde se află Arca lui Noe

noahsarkscans.com
arca lui noe

O echipă care excavează o formațiune geologică din Turcia a descoperit mostre de rocă și de sol despre care crede că ar conține ruinele vasului, ceea ce plasează locul în același moment în care Biblia plasează Marele Potop, acum 5.000 de ani, potrivit dailymail.co.uk.

Proiectul a început în 2021 și este în curs de desfășurare, dar analiza inițială a stabilit că probele conțin materiale argiloase și marine și fructe de mare.

Potrivit cercetătorilor, aceste rezultate înseamnă că activitatea umană a fost prezentă pe movila în formă de barcă între 5500 și 3000 î.Hr.

Biblia susține că arca s-a așezat pe "munții Ararat", în Turcia, în urma unui potop de 150 de zile care a înecat Pământul și orice ființă vie de pe el care nu era adăpostită în interiorul navei de lemn.

Formațiunea geologică situată în districtul Doğubayazıt din Ağrı a fost un potențial sit încă de când a fost descoperită în 1956.

Muntele este cel mai înalt vârf din Turcia, având o înălțime de 16.500 de metri și fiind sculptat așa cum ar fi o arcă.

Se spune că vasul măsura "300 de coți, 50 de coți, pe 30 de coți", ceea ce se traduce prin până la 157 de metri lungime, 26 de metri lățime și 15 metri înălțime.

O echipă de experți condusă de Universitatea Tehnică din Istanbul (İTÜ), Universitatea Andrew și Universitatea Ağrı İbrahim Çeçen (AİÇÜ) a lucrat la sit timp de aproape un an, colectând mostre care, în opinia lor, dețin cheia pentru a confirma povestea biblică.

Prima parte a activității lor a început în decembrie 2022, când au colectat 30 de mostre de fragmente de rocă și sol pe care laboratorul ITU le-a analizat. În imagine, echipa se plimbă în interiorul formațiunii pentru a colecta roci și sol

content-image

Prima parte a activității lor a început în decembrie 2022, când au colectat 30 de mostre de roci și fragmente de sol pe care laboratorul ITU le-a analizat.

Prorectorul AİÇÜ, profesorul Faruk Kaya, a declarat: "Conform primelor constatări obținute în urma studiilor, au existat activități umane în regiune încă din perioada calcolitică, între anii 5500 și 3000 î.Hr. Se știe că potopul profetului Noe a avut loc în urmă cu 5.000 de ani. În ceea ce privește datarea, se afirmă că a existat viață și în această regiune. Acest lucru a fost dezvăluit în rezultatele de laborator. Nu se poate spune că nava este aici cu datarea. Trebuie să lucrăm mult timp pentru a dezvălui acest lucru”.

Cu toate acestea, Dr. Andrew Snelling, un tânăr creaționist al Pământului, cu un doctorat de la Universitatea din Sydney, a declarat anterior că Muntele Ararat nu poate fi locul unde a fost amplasată arca, deoarece muntele nu s-a format decât după retragerea apelor potopului.

Deși este considerat un eveniment istoric, majoritatea cercetătorilor și arheologilor nu cred în interpretarea literală a poveștii Arca.

În Biblie, Dumnezeu îi poruncește lui Noe să construiască o corabie imensă, arca - capabilă să se salveze pe el, familia sa și o reprezentare a animalelor lumii. Răutatea și corupția omului au stimulat jurămintele lui Dumnezeu de a trimite un mare potop purificator.

Considerându-l pe Noe ca fiind singurul om drept care merită salvat, Dumnezeu îi poruncește să construiască o corabie imensă. Potrivit Bibliei, când Noe și-a îndeplinit sarcina și Dumnezeu a trimis în arcă "câte două animale de fiecare fel", apele potopului se ridică până când toți munții sunt acoperiți, iar viața (cu excepția peștilor) este distrusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.