DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat un simpozion interliceal dedicat Sfinţilor Trei Ierarhi

basilica.ro
simpozion chesarie

Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat, la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Andrei" din Galaţi, simpozionul interliceal "Sfinţii Trei Ierarhi - modele de rugători pentru tineri", la care au participat elevi şi cadre didactice de la nouă licee şi colegii din municipiile Galaţi, Brăila şi Tecuci, informează, vineri, Biroul de presă al eparhiei.

Potrivit sursei citate, seminarul a fost organizat în contextul în care în zilele premergătoare Sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, în Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt organizate o serie de manifestări cultural-educaţionale menite să aducă în atenţia tinerilor, profesorilor şi credincioşilor, viaţa aleasă şi activitatea prolifică a celor trei mari sfinţi pomeniţi împreună în fiecare an în ziua de 30 ianuarie, potrivit Agerpres.

Simpozionul a fost prezidat de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, şi s-a desfăşurat în format hibrid în Capela "Sf. Ap. Andrei şi Sf. Nectarie" din cadrul seminarului gălăţean.

Pentru a spori evlavia şi bucuria duhovnicească a tinerilor seminarişti, ÎPS Casian a adus din patrimoniul sacru al Reşedinţei Arhiepiscopale racla ce adăposteşte un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.

Prin intermediul unei platforme de comunicare on-line au fost reuniţi în faţa dispozitivelor electronice elevi şi profesori de la Seminarul Teologic Ortodox 'Sf. Andrei' din Galaţi, dar şi elevi şi cadre didactice de la nouă colegii şi licee din cele trei mari municipii ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi, Brăila şi Tecuci.

Din municipiul Galaţi au participat elevi de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", Colegiul Naţional "Costache Negri" şi Liceul Teoretic "Dunărea"; din municipiul Brăila au fost elevi de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" şi Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius", iar din Tecuci, de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" şi Colegiul Naţional "Spiru Haret".

În cuvântul adresat celor prezenţi, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa aleasă şi educaţia deosebită a Sfinţilor Trei Ierahi, arătând că educaţia bună trebuie să fie rod al efortului comun, al conlucrării şi al iubirii sincere dintre dascăli şi elevi.

În partea a doua a întrunirii, tinerii participanţi au intrat în dialog cu ierarhul locului şi au prezentat aspecte semnificative din viaţa, opera şi activitatea acestor "mari dascăli ai lumii şi ierarhi", adevărate şi necesare modele pentru cei aflaţi în formare, pentru familiile lor şi pentru societatea de astăzi.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.