Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arkansas, NECRUŢĂTOR în faţa criminalilor. Al patrulea deţinut EXECUTAT în opt zile - FOTO/VIDEO

HRW
condamnat la moarte, arkansas

Un al patrulea deţinut condamnat la moarte a fost executat cu injecţie letală într-un interval de opt zile în statul Arkansas din sudul SUA, a informat joi mass-media locală, citată de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Execuţia ucigaşului condamnat la moarte Kenneth Williams a fost iniţial întârziată câteva ore joi seară pentru a da timp Curţii Supreme a Statelor Unite să ia în considerare mai multe cereri de suspendare, a relatat Arkansas Democrat-Gazette.

Disensiuni neaşteptate între Washington şi Seul. Trump le cere sud-coreenilor SĂ PLĂTEASCĂ

Dar suspendarea nu a fost acordată şi injecţia letală a fost în cele din urmă administrată la 22:52 (3:52 GMT vineri) în faţa unui număr de observatori mass-media.

Williams a fost condamnat la moarte pentru uciderea lui Cecil Boren de 57 de ani după ce a evadat din închisoare în 1999. El fusese deja condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei studente, Dominique Hurd.

Potrivit guvernatorului statului Arkansas, Asa Hutchinson, moartea lui Williams - şi a altor trei deţinuţi înaintea lui în aprilie - arată "că sistemul nostru de legi în acest stat a funcţionat".

Opt bărbaţi au fost iniţial programaţi să fie executaţi în Arkansas într-un interval de 11 zile începând de săptămâna trecută.

Execuţiile au provocat o amplă bătălie juridică şi au fost condamnate de grupurile pentru drepturile omului, în timp ce statul s-a grăbit să le îndeplinească înainte de expirarea uneia dintre substanţele folosite în injecţiile letale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.