Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata americană mută cercetările în spațiu - O dronă va experimenta transformarea radiaţiilor solare în energie radioelectrică

https://www.aerotime.aero/
Drona spatiala

Drona spaţială X-37B aparţinând armatei americane a fost lansată cu succes de la Cap Canaveral, în Florida într-o misiune de câteva luni consacrată unei serii de experimente ştiinţifice, relatează AFP, citată de news.ro.

”Felicitări celei de a şasea misiuni a navetei X-37B”, a scris pe Twitter, duminică, la puţin timp după lansare secretarul american al Apărării Mark Esper.

O rachetă de tip Atlas V a decolat la ora locală 9.14 (16:14, ora României) - transportând naveta fără pilot, numită şi Vehicul test Orbital (OTV).

Aceasta urma să plaseze pe orbită un mic satelit - FalconSat-8 - care să desfăşoare teste, anunţa în urmă cu zece zile secretarul Forţelor aeriene americane (US Air Force) Barbara Barrett, dezvăluind această dronă rămasă secretă până acum.

Citește și: Înregistrări ambientale din dosarul de corupție PSD Arad

Misiunea urmează să permită testarea reacţiilor anumitor materiale în spaţiu şi să evalueze totodată efectele radiaţiilor ambientale în spaţiu asupra unei serii de seminţe, preciza Barrett.

Un al treilea experiment ”va transforma radiaţiile solare în energie radioelectrică şi va studia modul de transferare a acestei energii către Terra”, anunţa Barbara Barrett - care supervizează noua ”US Space Force” (Forţa spaţială americană).

X-37B - care seamănă cu naveta spaţială americană care a zburat ultima oară în iunie 2011, măsoară nouă metri lungime şi are o anvergură a aripilor de 4,5 metri.

Pentagonul, care a făcut publice forografii cu drona spaţială, a rămas până acum foarte discret cu privire la misiunile şi capacităţile acesteia.

La fiecare nou zbor în spaţiu - primul a avut loc în 2010 -, drona spaţială, alimentată de panouri solare, rămâne tot mai mult pe o orbită terestră.

Ea şi-a încheiat ultimul zbor în octombrie 2019, după 780 de zile - peste doi ani pe orbită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.