Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata și poliția nigeriană s-au confruntat cu protestatarii șiiți în capitala Abuja, unde au putut fi auzite mai multe împușcături

Al Jazeera
nigeria, atac

Armata și poliția din Nigeria s-au confruntat marți cu protestatarii șiiți în capitala Abuja, unde au putut fi auzite mai multe împușcături, a declarat un martor pentru Reuters, anunță MEDIAFAX.

Aerul a devenit greu respirabil din cauza gazelor lacrimogene în timp ce polițiștii au făcut arestări. Grupările șiite protestează împotriva arestării prelungite a liderului lor, în ciuda deciziei instanței ca acesta să fie eliberat.

Citește și: Radu Tudor denunță un atentat la securitatea României! Celebrul jurnalist atacă Guvernul

Violențele au început la o zi după ce trei persoane, printre care un jurnalist și un oficial din cadrul poliției, au fost uciși într-o confruntare similară în centrul capitalei Abuja. Alte 10 persoane au murit în timpul vilențelor, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al șiiților.

Președintele Muhammadu Buhari, care face parte din comunitatea musulmană sunită, care este majoritară în Nigeria, a trimis marți printr-un comunicat un avertisment înainte de începerea protestelor: ”Să nu lăsăm niciun individ sau grup să se îndoiască sau să pună la încercare voința noastră de a acționa în interesul majorității cetățenilor noștrii”.

Citește și: Incredibil! Viitorul șef a CNAS a fost ANCHETAT de DNA

”Autorii haosului nu vor rămâne nepedepsiți și niciun guvern nu poate tolera afronturile neîncetate asupra autorității constituite”, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.