Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata lui Cioloş trece graniţa în politică. Miniştri tehnocraţi pe listele PNL (surse)

guvern

Partidul Național Liberal așteaptă semnalul de „simpatie” cerut de Iohannis din partea lui Dacian Cioloș pentru a bate palma cu mai mulți tehnocrați care ar urma să candideze în București.

La București, PNL a demarat deja operațiunea de curățare a listelor pentru oamenii lui Cioloș. Mai mulți lideri liberali pleacă să candideze în țară pentru că locurile eligibile din Capitală sunt rezervate pentru apropiații lui Cioloș, inclusiv patru miniștri de la care se așteaptă un răspuns final.

Vezi și: PNL pregăteşte mutarea anului în politică: Un nume greu pe liste (surse)

Primul vizat este vicepremierul Costin Borc, ministrul Energiei în Guvernul tehnocrat. Apropierea acestuia de PNL este de notorietate, până și Gabriela Firea acuzându-l că instrumentează scandalul RADET-ELCEN în favoarea liberalilor. Următorul pe listă ar fi ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, urmat de Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene. În vizorul liberalilor se află și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a anunțat sâmbătă că nu va candida, după care a participat la un eveniment de partid al PNL.

Vezi şi: Jurnaliștii și vedetele iau cu asalt listele partidelor pentru parlamentare

Ultimii trei miniștri de pe lista PNL sunt vizați de USR, alături de o serie de secretari de stat. Nicușor Dan a afirmat săptămâna trecută că va anunța rezultatul negocierilor pe 20 octombrie. Oferta PNL ar putea fi mai tentantă pentru tehnocrați, însă totul depinde de asumarea publică de către Cioloș a intenției de apropiere de liberali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.