Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arme nord-coreene pentru Hamas - Acuzații grave lansate de la Seul

Agerpres
rachete coreea de nord

Armata sud-coreeană crede că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, denumirea oficială a Coreei de Nord - n.r.) ar fi putut furniza direct sau indirect arme grupării islamiste palestiniene Hamas după ce a analizat atacurile declanşate de această miliţie împotriva Israelului pe 7 octombrie, transmite marţi EFE, potrivit Agerpres.

Statul Major sud-coreean (JCS) a confirmat marţi, într-un SMS trimis jurnaliştilor, că rachete antitanc sau muniţii de artilerie de origine nord-coreeană ar fi putut fi folosite în actele teroriste pe care miliţia palestiniană le-a comis acum 10 zile, la o scară nemaivăzută în ultimele decenii.

SMS-ul de la JCS confirmă ceea ce unul dintre purtătorii de cuvânt ai săi a declarat deja agenţiei locale Yonhap: "Se crede că Phenianul are o legătură directă sau indirectă cu Hamas în mai multe domenii, cum ar fi comerţul cu arme, antrenamentul tactic şi antrenamentul militar".

La rândul său, JCS a confirmat ceea ce a relatat săptămâna trecută postul american Radio Free Asia (RFA) - care semnala utilizarea de lansatoare de rachete fabricate de Coreea de Nord după modelul sovietic RPG-7 în atacurile din 7 octombrie - deşi nu este în măsură să stabilească dacă Hamas le-ar fi putut obţine direct de la Phenian sau prin intermediari.

Similar, JCS presupune că muniţia de artilerie de 122 de milimetri - acelaşi tip de muniţie pe care se crede că Phenianul l-a furnizat Moscovei pentru războiul din Ucraina - găsită de-a lungul graniţei israeliene provine tot din Coreea de Nord, deoarece este inscripţionată în limba coreeană.

Statul Major sud-coreean consideră, de asemenea, că metodele folosite de Hamas pentru a se infiltra pe teritoriul israelian pe 7 octombrie amintesc foarte mult de metodele pe care Phenianul le-a încercat - precum folosirea parapantelor - sau le-a folosit deja pentru a pătrunde în Coreea de Sud, cum este cazul trimiterii de drone.

Presa de stat nord-coreeană a negat încă de săptămâna trecută orice legătură cu Hamas şi a numit informaţiile RFA "zvonuri false şi fără temei" care fac jocul "evidentelor intenţii sinistre ale Statelor Unite".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.