Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armistiţiu privind încetarea focului între Azerbaidjan și Armenia mediat de Rusia. Proteste masive la Eravan și acuzații de trădare națională (Video)

Twitter
proteste Erevan

Un oficial armean de rang înalt a anunţat miercuri noaptea că s-a ajuns la un armistiţiu cu Azerbaidjanul, după două zile de violenţe între armatele celor două ţări, violenţe legate de disputata enclavă Nagorno-Karabah, transmite Rador.

Autorităţile din Azerbaidjan nu au făcut niciun fel de declaraţie cu privire la un armistiţiu care să pună capăt celor mai grave lupte între cele două ţări din 2020 până acum. Rusia este cea mai importantă forţă diplomatică din regiune, unde are o misiune de menţinere a păcii de 2.000 de soldaţi.

Moscova a intermediat acordul care a pus capăt luptelor din 2020 - numite şi al doilea război din Karabah -, care s-au soldat cu sute de morţi.

Agenţiile ruse de ştiri îl citează pe Armen Grigorian, secretar al Consiliului de Securitate al Armeniei, care a declarat televiziunii armene: "Mulţumită implicării comunităţii internaţionale s-a ajuns la un acord de încetare a focului".

Oficialul armean a mai spus că armistiţiul a intrat în vigoare de mai multe ore, iar ministerul armean al apărării a declarat anterior că schimburile de focuri la frontierele comune au încetat. Armenia şi Azerbaidjan se acuză reciproc de izbucnirea violenţelor.

Între timp la Eravan în cursul serii și al nopții au avut loc proteste masive la chemarea opoziției care susține că premierul încearcă să semneze fără acordul Parlamentului un acord de pace care ar implica cedari teritoriale serioase. În paralel la Baku pe străzi se sărbătorea noua victorie a forțelor azere asupra celor armene.

Opoziția cere demisia premierului Nikol Pashinian și de aici până la violențele de la Eravan nu a mai fost decât un pas:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.