Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Art Safari va fi deschis special de 1 Iunie şi lansează Family Ticket, un bilet pentru întreaga familie

artsafari.ro
ART SAFARI

Art Safari va fi deschis special de 1 Iunie şi lansează Family Ticket, un bilet pentru întreaga familie. În această zi, toţi copiii au acces gratuit la evenimentul dedicat artei, iar adulţii care îi însoţesc beneficiază de 50% reducere la bilete, anunţă organizatorii, conform news.ro.

„Copiii iubesc arta şi muzeele! Vedem acest lucru în fiecare an la Art Safari Kids, aşa că de ziua lor merită să facă ceea ce le place cel mai mult. Pentru ei deschidem Art Safari cu o zi înainte de programul nostru obişnuit (joi-duminică). Miercuri – 1 Iunie, de la ora 12:00 la ora 21:00, ne vedem în Palatul Dacia-România cu atmosferă de sărbătoare. Copiii de toate vârstele intră gratuit la Art Safari, iar pentru adulţii care îi însoţesc - fie ei părinţi, bunici, unchi sau mătuşi, prieteni - avem o ofertă irezistibilă: 2 bilete la preţ de 1. Ne bucurăm că de la an la an, micii vizitatori care ne trec pragul sunt tot mai mulţi. Până acum, Art Safari a fost vizitat de 500 copii”, declară Ioana Ciocan, general manager Art Safari.

Biletele Family pot fi achiziţionate online pe https://tickets.artsafari.ro/e, dar şi la intrare. Organizatorii recomandă achiziţionarea biletelor online, pentru evitarea aglomeraţiei de la poartă. La evenimentului de 1 Iunie de la Art Safari, vizitatorii se vor putea bucura şi de îngheţată oferită gratuit de Lidl România.

Art Safari Kids, locul în care copiii îi descoperă pe Picasso şi Dali

Pe lângă programul expoziţional, se derulează şi Art Safari Kids, un program educaţional care cuprinde ateliere de creaţie pentru copii adaptate vârstei acestora (de la 3 la 12 ani), dar şi pentru întreaga familie. În cadrul acestei ediţii, multe dintre atelierele de creaţie sunt inspirate de Picasso şi Dali. Copiii vor avea ocazia să afle cine este marele Picasso şi să meargă pe urmele Cubismului, dar şi să descopere Suprarealismul şi de ce este Dali atât de fascinant. Tot în cadrul atelierelor de creaţie, cei mici îşi pot confecţiona măşti pentru bal inspirate de picturile marelui maestru Theodor Aman, pot crea autoportretul cu animalul preferat, vor desena flori, anotimpuri, îşi vor crea coperţi de carte şi personaliza obiectele preferate. Biletele la Art Safari Kids pot fi achiziţionate pe: https://tickets.artsafari.ro/kids

Art Safari va putea fi vizitat în perioada 12 mai - 7 august, de joi până duminică, în Palatul Dacia-România, din Centrul Vechi al Bucureştiului (str. Lipscani, nr. 18-20), între 12.00 şi 21.00. Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate pe https://tickets.artsafari.ro/e, dar şi la faţa locului.

O vară plină de artă bună

Ca în fiecare an, maeştrii artei sunt foarte bine reprezentaţi la Art Safari. Vizitatorii au şansa de a vedea o expoziţie-fenomen cu peste 150 de lucrări ale primului mare maestru al picturii româneşti, Theodor Aman. Aceasta cuprinde unele dintre cele mai valoroase opere din întreg Art Safari. Pavilionul Muzeal „Theodor Aman. Primul artist român modern”, curatoriat de Elena Olariu şi organizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, reuneşte opere ce surprind stilul de viaţă al elitei sociale şi culturale româneşti din secolul XIX, descriind personalităţi ale epocii, evenimente mondene, întâmplări istorice, lumea satului, portrete feminine.

În Pavilionul Central „Picasso, Dali & Falla - Pălăria cu trei colţuri”, iubitorii artei descoperă arta grafică a lui Pablo Picasso şi Salvador Dali, realizată pentru „Pălăria cu trei colţuri”- magnificul spectacol de balet cu care muzica lui Manuel de Falla şi-a făcut debutul triumfal pe scena internaţională. La 100 de ani de la premiera din Paris a celebrui spectacol de balet, în 2022, spectacolul se mută în centrul istoric al Bucureştiului, în viziunea curatorului Óscar Carrascosa. Expoziţia realizată în parteneriat cu Ambasada Spaniei şi Institutul Cervantes îmbină desenul, pictura şi muzica.

Fotografii spectaculoase din Germania de Vest versus Germania de Est, dar şi fotografii realizate în România în perioada comunistă de către fotojurnalista germană Barbara Klemm pot fi admirate în cadrul Pavilionul Aniversar. Expoziţia „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany”, curatoriată de Matthias Flügge, marchează 30 de ani de parteneriat germano-român în Europa şi este organizată în colaborare cu Institut für Auslandsbeziehungen, ICR, Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti şi Institutul Goethe.

Pavilionul Invitat „Marcel Iancu. Reconstruind artele România - Israel” este dedicat unui artist-fenomen al secolului XX, unul dintre personajele aflate în centrul mişccării de avangardă din România şi din Israel. Expoziţia cuprinde atât picturi, cât şi mărturii ale practicii sale arhitecturale. Deşi cunoscut drept autor al primelor „reşedinţe moderniste” din Bucureştiul interbelic, Marcel Iancu a fost şi autorul unor construcţii edilitare monumentale, precum spectaculosul complex de loisir al Ştrandului Kiseleff ori sanatoriul montan internaţional de la Predeal, ambele reprezentate la Art Safari. Curatorul expoziţiei este Raya Zommer-Tal, iar parteneri ai Pavilionului sunt Janco Dada Museum, Ein Hod, Israel, Ambasada Israelului şi Uniunea Arhitecţilor din România.

Pavilionul Contemporan „Roşu, galben şi albastru”, al cărui curator este Alexandru Rădvan, expune operele superstarului artei româneşti contemporane Irina Dragomir. Imaginile artistei reprezintă fragmente ale universului propriu, pe care publicul este invitat să le descifreze în cheie proprie. În lucrările Irinei îşi găsesc locul mopuri, mături, peşti de cristal, valuri, costume de latex bine întinse pe corp, secrete şoptite la ureche, personaje cu faţa blurată ori acoperită pentru protejarea identităţii, dar şi materiale textile. De cele mai multe ori, sub tonul ludic, se ascunde un fapt serios.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.