Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Art Yourself Gallery anunță două expoziții speciale pentru luna noiembrie

artyourselfgallery.ro
art yourself gallery

Art Yourself Gallery anunță două expoziții speciale pentru luna noiembrie. Este vorba despre "Downloading current memory" de Liviu Mihai și "Transformatiuni continue" de Sorin Purcaru, scrie Mediafax.

„Proiectul acesta nu este atât de unitar ca celelalte la care am lucrat, nici nu am vrut să fie pentru că nu am gândit doar un proiect, nu am cercetat o temă anume, mai multe chiar. Procesul creației a fost foarte organic și mai puțin sistematizat, e o selectie de lucrări făcute în ultimul an și jumătate. Temele sunt destul de diferite între ele și sunt preocupări ale mele de ordin interior care revin în actualitate sau sunt procese prezente transpuse în materie picturală. Făcându-mi o autoanaliză, observăm cum memorii foarte vechi revin în conștient și mă fac să le reconsider artistic. Motivul cainelui sau compozitiile cu bibelou sunt elemente ale copilariei de fapt, profunzimea memoriei fiind foarte vastă, substraturile sunt numeroase. Un amestec de memorii vechi, politica actuala, ingrijorare spirituală, sexualitate, fatalitate, temeri și speranțe, sunt toate adunate ca într-un cuptor bine închis care le frământă, iar creierul încearca să stabilească conexiunile dintre ele și poate să le explice", spune Liviu Mihai.

"Neliniștea și frica de un pericol iminent nu este personală, ea există în conștiința comună, eu mi-o manifest doar în felul meu. Se poate așeza confuzia de multe ori, informația e multă și greu de subordonat. Recomand hardurile externe”, mai spune artistul.

Citește și: Lungmetrajul românesc 'Timebox', premiat la Festivalul Internațional de la Jihlava

Pe lângă "Downloading current memory", o altă expoziție specială este cea a lui Sorin Purcaru- "Transformatiuni continue".

"Art is for me freedom to do what I want as I want. "Posibilitatea de a mă exprima liber , de a-mi construi lumi populate de ființe imaginare jumătate oameni jumătate altceva reprezintă pentru mine o condiție indispensabilă a creației. Îmi place să observ realitatea realitatea obiectivă prin oglinda propriei subiectivități. Născuți la granița dintre materie și energie, din interacțiunea focului cu metalul, oamenii mei se definesc în lumina intuițiilor, a scânteii generatoare de structuri volumetrice expresive. Ei poartă deopotriva amprenta mea precum și pe a celui ce le privește", spune Sorin Purcaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.