Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artista britanică Libby Heaney a transformat capodopera pictorului Hieronymus Bosch într-o instalaţie video

Artmark
licitatie de arta tablouri

Artista vizuală britanică şi specialista în fizică cuantică Libby Heaney a transformat binecunoscutul triptic ''Grădina desfătărilor lumeşti'', al pictorului olandez renascentist Hieronymus Bosch (1450-1516), într-o lume fantastică animată în cadrul unei instalaţii video intitulate ''Ent-'', expusă la Berlin, informează joi DPA.

Proiectul, realizat de fundaţia Light Art Space, este prezentat de joi până la 1 mai, în spaţiul destinat proiectelor din cadrul Ernst Schering Foundation din Berlin, potrivit Agerpres.

''Grădina desfătărilor lumeşti'', un ansamblu compus din trei părţi, realizat în jurul anului 1500, cu o scenă centrală dedicată grădinii plăcerilor, încadrată de reprezentări ale raiului şi iadului, este punctul de plecare al instalaţiei, a precizat miercuri artista.

Heaney crede că extrem de complexele computere cuantice vor schimba lumea înfăţişată în tablou şi percepţia despre aceasta.

Pentru a ilustra această idee, artista a modificat în cadrul instalaţiei felul în care se face tranziţia de la paradis la iad din opera lui Bosch. Artista foloseşte totodată ca bază elemente pictat de ea, scanate pentru a face parte din animaţie şi care apoi suferă transformări.

Instalaţia este prezentată în 360 de grade de-a lungul pereţilor, podelei şi tavanului întregului spaţiu de expunere. Heaney proiectează lumi deasupra şi dedesubtul apei, în interiorul cărora creaturile şi structurile se formează, se conectează unele cu altele şi se dizolvă din nou.

O structură de bază a instalaţiei se repetă la un interval de circa 15 minute, computerul oferind în mod repetat elemente noi.

Heaney creează impresia unor lumi virtuale, care au la bază diferitele niveluri ale picturii istorice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.