Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artiştii îi aduc omagiu lui Tom Petty. Bob Dylan: Un mare artist, plin de lumină, nu-l voi uita niciodată

www.bbc.co.uk
Tom Petty

Bob Dylan, Cyndi Lauper, Peter Frampton, Carole King şi Sheryl Crow se numără printre artiştii care au adus un omagiu compozitorului şi cântăreţului Tom Petty, care a murit luni, la vârsta de 66 de ani, notează News.ro.

După mai multe informaţii confuze oferite de autorităţi, anunţul oficial al decesului muzicianului a venit de la managerul grupului Tom Petty & The Heartbreakers, Tony Dimitriades.

„În numele familiei lui Tom Petty, suntem devastaţi să anunţăm decesul tatălui, soţului, fratelui, liderului şi prietenului Tom Petty. El a suferit un stop cardiac în casa din Malibu, la primele ore ale dimineţii şi a fost dus la UCLA Medical Center, însă nu a putut fi resuscitat. A murit la ora 20.40 înconjurat de familie, colegi de trupă şi prieteni”, a transmis managerul.

Compozitorul şi laureatul Nobel pentru Literatură Bob Dylan, vechi colaborator al lui Tom Petty, împreună cu care a format în 1988 supergrupul Traveling Wilburys, din care au mai făcut parte George Harrison, Jeff Lynne şi Roy Orbison, a declarat pentru revista Rolling Stone: „Este şocant, o veste copleşitoare. Am cugetat lumea lui Tom. A fost un mare artist, plin de lumină, un prieten şi nu îl voi uita niciodată”.

„Dumnezeu să îl binecuvânteze pe Tom Petty. Pace şi dragoste familiei”, a scris Ringo Starr pe Twitter. „Sunt sigur că o să îmi fie dor de tine, Tom”.

Un alt artist apropiat al lui Tom Petty este şi Sheryl Crow, care a publicat pe contul său: „Este de nesuportat. Mai întâi Vegas, iar acum un mare erou al muzicii a murit. Ne-ai adus atâta bucurie, Tom. Ne va fi dor de tine. Simt că astăzi muzica a murit cu adevărat”.

„Nu pot să cred că l-am pierdut pe Tom Petty în această deja oribilă zi. Toată dragostea mea, soţiei şi copiilor şi familiei Heartbreaker”, a scris Peter Frampton.

Cyndi Lauper a spus: „A fost cu adevărat mare. Îi va fi simţită lipsa”.

Cântăreaţa americană Carole King a transmis un mesaj tuturor celor afectaţi de atacul din Las Vegas, dar şi familiei, fanilor şi prietenilor lui Tom Petty, între care se numără şi ea.

Scriitorul Stephen King a notat: „Tom Petty mort? Asta este foarte greşit. Ce zi oribilă a fost asta, în atât de multe feluri”.

Stevie Van Zandt, chitaristul trupei E Street a lui Bruce Springsteen şi actor, a reacţionat, de asemenea: „Asta nu se poate întâmpla. Nu Tom Petty, te rog. Dragostea noastră profundă şi condoleanţe familiei şi trupei lui. Un frate şi un adevărat susţinător”.

Actorul Kiefer Sutherland a scris: „Astăzi, America a pierdut unul dintre giganţii muzicii ei. Mulţumesc, Tom Petty, pentru toată muzica. Pentru mine, vei trăi veşnic”.

Şi chitaristul Joe Bonamassa i-a mulţumit lui Petty, la fel cum au făcut-o Juliette Lewis, Rita Wilson şi Kid Rock.

Tom Petty, născut pe 20 octombrie 1950, a fost interpret, multi-instrumentist şi producător muzical. A fondat grupurile Mudcrutch, Tom Petty and the Heartbreakers, în 1976, şi în 1988, supergrupul Traveling Wilburys, cu care a lansat două albume. Recompensat cu trei premii Grammy, anul acesta el a primit titlul de „Persoana Anului” pe 2017 din partea fundaţiei MusiCares.

Citeşte şi: Dacia Duster, RECHEMATĂ în service din cauza unui detaliu minor ce poate avea CONSECINŢE GRAVE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.