Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASASINAT la comanda cartelurilor mexicane. Un jurnalist a fost împuşcat în cap

Luciano Rivera

Un jurnalist mexican a fost împuşcat mortal luni într-un bar, fiind al zecelea reprezentant al mass-media ucis în acest an, au afirmat procurori din statul Luciano Rivera, relatează DPA, potrivit agerpres.

Luciano Rivera, care lucra pentru postul de televiziune CNR, precum şi pentru o revistă de politică, a fost împuşcat în cap la Rosarito, în apropiere de Tijuana, la graniţa cu SUA.

Citeşte şi: China şi-a deschis prima bază militară externă într-un punct strategic al planetei

Mexicul este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru jurnalişti, aceştia fiind luaţi drept ţinte în cazul în care relatează despre traficul cu droguri sau despre corupţia la nivel politic.

Invocând preocupările pentru siguranţa jurnaliştilor săi, ziarul 'Norte,' publicat în regiunea de la graniţa cu SUA, a fost închis în aprilie.

Una dintre cele mai importante victime din rândul jurnaliştilor a fost Javier Valdez, corespondent pentru ziarul 'La Jornada,' care a fost împuşcat mortal la Sinaloa, fieful cartelului cu acelaşi nume.

Jurnalistul relatase despre fostul lider al cartelului, Joaquin 'El Chapo' Guzman, care a fost extrădat în SUA la începutul acestui an.

Guvernul mexican a promis o recompensă de câte 80.000 de dolari pentru indicii care să conducă la arestarea celor responsabili de uciderea oricărui jurnalist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.