Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF a aprobat un manager cu un trecut dubios în fruntea ASIROM

atentie

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in sedinta de marti, 5 mai a.c., numirea lui Christian BRANDSTETTER in calitate de membru si Presedinte al Directoratului societatii Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group S.A.

Cine este Christian BRANDSTETTER?

Puțin istoric media:

Guvernul Boc se pregătea să căpuşeze sistematic Poşta prin SC Asigurări Poşta Română SA.

Planul a ajuns, în 2010, pe masa fostului premier Emil Boc şi prevedea un „parteneriat” pe termen lung (25 de ani) între Poşta Română şi HDI la constituirea, „în interes reciproc”, a unor societăţi care s-ar fi numit „SC Poşta Română Asigurări de Viaţă SA” şi „SC Poşta Română Asigurări SA” (49% Poşta Română şi 51% HDI). Compania de stat şi HDI ar fi urmat să participe la constituirea şi dezvoltarea societăţilor în comun „cu implicarea BRARO International Insurance Holding SRL”. Aceasta era “căpuşa” strecurată de clientela PDL în înţelegere. Firma este înregistrată în România, îl are ca administrator pe cetăţeanul austriac Christian Brandstetter şi ca acţionari pe BRARO Investment Company (deţinută de o căsuţă poştală din Liechtenstein şi de acelaşi Christian Brandstetter) şi BRARO Management &Consulting.”

 

“De unde până unde acest BRARO? Îi aparține lui Christian Brandstetter. Dar unde apare domnul Drăgoiu Paul Constantin? Investitorul austriac, gândindu-se probabil la parteneriatul pe termen lung, a înființat în România, în urmă cu mai bine de un an, mai multe BRARO.

SRL-ul de la apartamentul 16 ar urma să preia 8% din companiile de asigurare

Firma trecută la capitolul 2 prin formula „cu participarea” BRARO International Insurance Holding SRL, înregistrată în România în apartamentul 6 din Bd. Mircea Vodă 34, București, îi are ca acționari pe BRARO Investment Company SRL (Mircea Vodă 34, ap. 8, administrator Drăgoiu Paul Cristian; asociat – „Simplicius Establishment”, o căsuță poștală din Liechtenstein, probabil tot a lui Brandstetter) și BRARO Management&Consulting (tot Mircea Vodă 34, dar ap. 21).

Peste tot, acționar Brandstetter. Asemenea încrengături de firme (unii le zic “bârligături”) sunt folosite acolo unde se intenționează plimbarea fondurilor până li se pierde urma. Iar în înțelegerea cu Poșta Română, pe BRARO o întâlnim doar acolo unde este vorba de cotele de profit. - Click pe link DETALII

Christian Brandstetter, cetatean austriac, nascut la data de 19 Iulie 1963, cu resedinta la Viena, Austria, 40 Arbeiterstrandbadstrasse, a inceput activitatea in Vienna Insurance Group in anul 1992 in pozitii administrative de varf. A fost director in consiliul de administratie al grupului din anul 2000 pana la sfarsitul anului 2006, cand a inceput noi proiecte de dezvoltare a VIG pe pietele noi din Europa Centrala si de Est.

Ca urmare a informatiilor aparute luna in mai 2015, am aflat ca Dl. Brandstetter a fost numit in functia Presedinte al Consiliului Directorial in cadrul Asigurarea Romaneasca – ASIROM Vienna Insurance Group SA.

 

Legaturi cu companiile din Romania

Actionar direct in doua entitati persoane juridice, Braro Management & Consulting SRL – actionand ca un holding (companie tutelara) si Kaffein CO SRL – actionand ca un bar public si administrator in Xtreme Euroad SRL – activitati de management si consultanta, Royal Service Security SRL – (actionar majoritar) companie de paza (contractata de catre ASIROM in august 2014 pentru servicii de paza si monitorizare si inca activa in relatia in aceasta relatie contractuala!!! ) si Braro International Insurance Holding SRL – activitate tutelara (holding). Aceste companii au conexiuni la randul lor cu alte companii, printre care Braco Strategic Investments SRL – companie tutelara (holding) and Domfund SRL – dezvoltare imobiliara. Vezi diagrama din partea dreapta:

Alte companii in care Dl. Brandstetter a fost actionar:

-          Braro Investment Company SRL – lichidata;

-          Dentinvest International SRL – lichidata;

-          Braro Insurance Holding SRL – lichidata;

-          Impact SRL – vanduta in 2010;

-          Delta Energy SRL – lichidata;

Au fost identificate legaturi cu fostul Director General (CEO) al Omniasig, Constantin Toma si cu sotia acestuia, Camelia Toma, prin intermediul Vienna International Holding SRL, o companie implicata in numeroase tranzactii si companii in care Dl. Brandstetter avea un rol important, precum si alte 11 companii cu activitati de consultanta, constructii si brokeraj in asigurari.

 

Potentiale tendinte financiare ale companiilor

Din analiza financiara se pot identifica fluxul de numerar si investitiille prin companii; o varietate de scenarii cu consecinte grave pot fi identificate (de exemplu, spalare de bani) sau tehnici foarte proaste de gestionare, insa o investigatie detaliata este necesara pentru a le urmari si furniza dovezi relevante in acest sens:

-          In principal, exista o entitate predominanta cu cota de participare, Braro Management Consulting SRL, care distribuie investitiile mai departe sub forma de imprumuturi / alte investitii. Pentru aceasta companie apar urmatoarele informatii:

o Un capital de aproximativ 7,9 milioane RON a fost injectat in firma inainte de 2008, cu scopul de a fi investit in alte companii

o O suma strans legata de capitalul social a fost investita in continuare in alte active, care par a fi principala tinta a companiei

-          Echivalente de numerar sunt apoi deviate pentru a finanta o serie de activitati / active fixe - cum ar fi activele imobiliare sau mobile (vehicule)

-          Exista o serie de elemente legate de venituri care par a fi generate in mod incorect, cum ele nu au fost incasate niciodata. Se pare ca ele au fost generate pentru acoperirea unor cheltuieli si in cele din pentru scoaterea banilor din companie - schema probabila a spalarii banilor: investesti intr-o companie – imprumuti filialelor, cheltuiesti banii in timp ce incasarile nu se fac si in cele din urma se ajunge la lichidarea companiei. Acest lucru se coreleaza de asemenea, la o serie de entitati lichidate de catre domnul Brandstetter in trecutul sau.

-          Activele si capitalul Braco Strategic Investments par sa fie strans legate de investitiile de participare din Braro Management & Consulting SRL. Se poate concluziona ca această societate a fost utilizata pentru a redirectiona numerarul mai departe, in forma de imprumuturi, la alte entitati, cum ar fi Domfund SRL, dar si la altele care nu au fost identificate pana in acest moment. o  Se pare ca cifra de afaceri care a fost raportata in 2013 a fost neobisnuit de mare (4.6 milioane RON, comparativ cu media uzuala de aproximativ 0.3 milioane RON), insa a compensat cu cca. acelasi nivel de cheltuieli, cu o crestere in numerar de numai cca. 2.7 milioane RON, iar diferenta nu apare ca fiind raportata in oricare dintre entitatile conectate, aratand o posibila retragere de numerar din firma.

-          O societate care apare avand doar un singur activ (Braro Investment Company SRL), de 60.000 de euro, nu a avut alta activitate decat aceasta, si a fost in cele din urma lichidata. De asemenea, corelat cu faptul ca datoria a crescut continuu cu valoarea cheltuielilor, arata ca nu a existat niciodata intentia de a plati furnizorii si, in concluzie, acesta poate fi un alt potential sistem de spalare a banilor.

-          Activele s-au deteriorat/devalorizat seminificativ in 3 ani – pare a fi un alt sistem de a face investitiile sa dispara in mod legitim. In cadrul Domfund SRL, se pare ca:

o S-ar putea sa fi fost o achizitie de active corporale (eventual investitii imobiliare) in 2009 si se pare ca in 2012 au fost vandute cu o valoare minima (cifra de afaceri nu a fost inregistrata in situatiile financiare) sau depreciata (1 milion RON pierderi).

o Activele par a fi achizitionate printr-o majorare de capital de participare, ceea ce duce la aceeasi concluzie - investitii efectuate exclusiv in scopul de a face banii dispara in mod legal

  • Cifra de afaceri a companiei pare sa nu fie facuta din incasari, rezultand potentialele venituri false.

-          Pentru Kaffein CO SRL, se pare ca a existat o perioada foarte scurta de activitate, cu o mare parte a datoriei neplatita la timp, rezultand intr-o inchidere rapida a activitatii. O suma totala de datorii de 76.000 lei ar fi putut fi anulate ca urmare a acestei scheme.

Se pare ca toate companiile in care d-l Brandstetter este sau a fost actionar au sau au avut un numar de 1 salariat (sau mai putin), ceea ce indica faptul ca activitatile desfasurate de acestea nu au un manager operational zilnic si pot fi pastrate numai pentru tranzactionare de numerar sau pentru oportunitati mai puțin ortodoxe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.